- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Kayısılı Islak Kek Tarifi
Tarif
Kayısılı Islak Kek Tarifi
Kayısılı Islak Kek, taze kayısının ferahlatıcı tadıyla birleşen nemli ve yumuşacık bir kek tarifidir. Kayısının hafif ekşiliği, kekin yoğun şekerli dokusuyla mükemmel bir denge oluşturur. Kayısı mevsiminde yapılabilecek en lezzetli kek tarifi sizlerle: kayısılı ve çikolatalı ıslak kek tarifi için hemen tıklayın.
65 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın

Paylaş
- 18B
- 110
- Kaydet
Kayısılı Islak Kek Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g bitter çikolata
250 g margarin
5 adet yumurta
50 g toz şeker
140 g un
160 g toz badem
10 g kabartma tozu
250 g kayısı
Kayısılı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Bitter çikolata ve margarini ısıya dayanıklı bir cam kaseye alıp benmari usulü eritin.
- 2Ayrı bir yerde yumurta ve toz şekeri mikserle güzelce çırpın.
- 3Un, kabartma tozu, toz badem ve eriyen bitter çikolatayı sırayla yumurtalı karışıma ekleyin ve homojen kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
- 4Kayısıları ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkartın.
- 523 cm'lik kek kalıbını yağlayın, kayısıları kalıbın dibine sıralayın ve üzerine kek harcını boşaltın.
- 6Önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında 40-45 dakika kadar pişirin, daha sonra ılık olarak servis yapabilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.