- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Kedidili (Savoiardi) Bisküvi Tarifi
Tarif
Kedidili (Savoiardi) Bisküvi Tarifi
Kedidili bisküvileri, hafif ve çıtır yapısıyla tiramisu ve diğer tatlıların vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu klasik İtalyan bisküvilerini evde yaparak, hem taze hem de katkısız bir lezzet elde edebilirsiniz. Peki kedidili bisküvisi tarifi nasıl yapılır? İşte, evde kolayca yapabileceğiniz bir Kedidili (Savoiardi) tarifi!
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
55 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 2B
- 22
- Kaydet
Kedidili (Savoiardi) Bisküvi Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta sarısı
25 g toz şeker
5 ml vanilya özütü
3 adet yumurta beyazı
60 g toz şeker
90 g un
10 g mısır nişastası
Üzeri için: pudra şekeri
Kedidili (Savoiardi) Bisküvi Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Bir kapta yumurta sarılarını, 25 g toz şekeri ve vanilya özütünü mikserle çırpın. Karışım, açık sarı ve kremsi bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin.
- 2Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını köpükleşene kadar çırpın. Ardından, 60 g toz şekeri yavaş yavaş ekleyerek karışım sertleşene kadar çırpmaya devam edin. Karışım, mikserin ucundan akmayacak kadar sert olmalıdır.
- 3Yumurta beyazlarını, yumurta sarılı karışıma üç seferde ekleyin. Her eklemede spatula yardımıyla yavaşça katlayarak karıştırın. Hacminin sönmemesine dikkat edin.
- 4Unu ve mısır nişastasını eleyerek karışıma iki aşamada ekleyin. Homojen bir hamur elde edene kadar katlayarak karıştırmaya devam edin.
- 5Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine parmak boyutlarında sıkın. Üzerine bolca pudra şekeri serpiştirin.
- 6180°C’de önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar, bisküviler hafifçe kızarana kadar pişirin. (Savoiardi bisküvilerini tek tek pişirmek yerine, pandispanya çemberinde de pişirerek tatlılarınızda tek parça halinde kullanabilirsiniz.)
- 7Bu nefis kedidili bisküvilerini çay saatlerinizde ya da tiramisu gibi tatlılarınızda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kedidili (Savoiardi) Bisküvi Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Kedidili (Savoiardi) Bisküvi Nasıl Muhafaza Edilir?
Kedidili bisküvileri hava geçirmez bir kapta, oda sıcaklığında 2-3 gün boyunca taze kalır. Daha uzun süre saklamak isterseniz, bisküvileri dondurabilirsiniz. Dondurulmuş bisküviler, dondurucuda 1 aya kadar muhafaza edilebilir. Tüketmeden önce oda sıcaklığında çözülmelerine izin verin. Bisküviler, neme karşı hassas oldukları için buzdolabında saklamaktan kaçının. Nemi çekerlerse yumuşayabilirler.
Kedidili (Savoiardi) Bisküvi Tarifi Püf Noktaları:
- Yumurta Beyazlarını İyi Çırpın: Yumurta beyazlarını sert tepecikler oluşana kadar çırpmak, bisküvinin hafif ve kabarık olmasını sağlar. Şekerin yavaşça eklenmesi, yumurta beyazlarının daha stabil kalmasına yardımcı olur.
- Hamuru Dikkatlice Katlayın: Yumurta beyazları karışıma eklenirken yavaşça katlamanız gerekir. Aksi takdirde, karışımın hacmi sönebilir ve bisküviler kabarmaz.
- Pudra Şekerini Bol Kullanın: Bisküvilerin üzerlerine serpeceğiniz pudra şekeri, pişme sırasında onlara karakteristik hafif kıtır kabuk kazandırır. Bu adımı atlamayın.
- Hamuru Hemen Pişirin: Hazırladığınız bisküvi hamurunu sıkma torbasına aldıktan sonra bekletmeden pişirmelisiniz. Aksi takdirde, yumurta beyazları sönerek bisküvilerin dokusu bozulabilir.
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kurabiye Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.