- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Keşkül Tarifi
Tarif
Keşkül Tarifi
Geleneksel sütlü tatlılardan, tam kıvamında keşkül tarifi nasıl yapılır? Keşkül tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Keşkül yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 54B
- 212
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Tencereye süt, toz şeker, toz badem ve pirinç ununu ilave ederek ocağa alın.
- 2Karıştırarak pişirmeye başlayın. Piştikçe kıvamı yoğunlaşacak ve lezzeti güzelleşecektir.
- 3Kıvam alınca ocaktan alın ve karıştırarak hafif ılıtın. Ardından kaselere ya da kuplara pay edin ve buzdolabında birkaç saat soğutun.
- 4Soğuttuktan sonra üzerini Antep fıstığı veya ceviz ile süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun.
Püf Noktası
*Toz bademiniz yoksa çiğ bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun daha sonra rondodan geçirerek toz badem elde edebilirsiniz.
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?