- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Kestane Şekeri Tarifi
Tarif
Kestane Şekeri Tarifi
Şu görüntüye bakar mısınız? 😍 Sizler de böylesine güzel kestane şekeri yapabilirsiniz. Kestane şekeri tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında ve tam ölçülü kestane şekeri yapmanın püf noktaları nelerdir?
150 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 280B
- 281
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg iri boy kestane
400 g toz şeker
800 ml su
10 g vanilya
3-4 damla limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Kestanelerin kabuklarını çok derin olmayacak şekilde bir kaç yerinden simetrik olarak çizin ardından yıkayın. Kaynayan suda ortalama 15 dakika haşlayın. Daha sonra soğuk sudan geçirip bıçak yardımıyla kabuklarını dikkatlice soyun.
- 2Bir tencerede toz şeker, vanilya ve suyu kaynatın. İçerisine 3-4 damla limon suyu ilave edin.
- 3Kestaneleri bu şurubun içerisine atın ve kısık ateşte yaklaşık 2 saat kaynatın.
- 4Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın, tencerenin kapağı kapalı şekilde oda sıcaklığında soğutun. Daha sonra en az 8 saat buzdolabında kendi şurubunda dinlenmesini ve şurubunu içine çekmesini sağlayın.
- 5Servis ederken ister şurubunu süzerek, isterseniz de şuruplu olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?