- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Kestaneli İncir Tatlısı Tarifi
Tarif
Kestaneli İncir Tatlısı Tarifi
Sunumu ve tadı itibari ile oldukça etkileyici bir tatlı tarifidir. Kestaneli incir tatlısı tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 14B
- 82
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g incir
100 g kestane
150 ml Hindistan cevizi sütü
5 g salep
150 g toz şeker
5 g salep
10 g tarçın
1 adet yumurta
1 adet hazır pandispanya keki
100 g kaymaklı dondurma
nane yaprağı
meyveli sos
Nasıl Yapılır?
- 1Kestane ve incirin kabukları ile saplarını ayıklayın ve ince ince kıyın.
- 2Geniş bir tencere içinde krema ve tereyağını da ekleyerek püre haline gelene dek kısık ateşte devamlı karıştırın.
- 3Ardından hindistan cevizi sütünü de ekleyerek ocaktan alın.
- 4Bu karışımı silikon kaplara pay edin ve soğuması için dışarıda bekletin, daha sonra buzdolabında dondurun.
- 5Bu esnada süt ve şekeri ocakta kaynatın, içerisine salep ve tarçın ilave edin.
- 6Kenara alarak sıcaklığını 60 dereceye düşürün ve yumurtayı ekleyerek tekrar karıştırın.
- 7Pandispanya kekini tatlının doldurulduğu kalıp büyüklüğünde kesip salepli sosa bulayın.
- 8Servis edilecek olan tabağa koyun.
- 9Üzerine top halinde kaymaklı dondurma koyun. Hazır olan tatlıyı da kalıptan çıkartarak üzerine yerleştirin.
- 10Çevresine salep sos, nane yaprakları veya meyveli sos gezdirerek servis edin.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?