Tarif

Kestaneli Rulo Pasta Tarifi

Çikolatalı Kestaneli Rulo Pasta nasıl yapılır? Rulo pasta yapmanın püf noktaları nelerdir?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Pasta Tarifleri
Fırın
Kestaneli Rulo Pasta Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 93
  • Kaydet

Kestaneli Rulo Pasta Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
175 g bitter çikolata
20 g kakao
60 ml sıcak koyu kahve
6 adet yumurta
10 g kek unu
80 g toz şeker
25 g krem tartar
5 g vanilya
Kreması için:
475 ml Pınar Krema
Pınar
35 ml rom
350 g şekerli kestane püresi
115 g rendelenmiş bitter çikolata

Kestaneli Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. 39x27x2,5 cm fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
  • Çikolatayı küçük parçalara bölüp eritin. Kakaoyu, sıcak kahveye ilave edip eriyene kadar karıştırın.
  • Yumurtaları sarısı ve beyazından ayırın.
  • Bir kasede yumurta sarılarını yoğunlaşıp rengi solana kadar toz şekerin yarısıyla çırpın. Bu karışıma erimiş çikolata ve kakao-kahve karışımını ekleyin.
  • Ayrı bir kasede yumurta beyazlarını, unu ve krem tartarı karıştırın ve ufak tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edin. Kalan şekeri beyazların üzerine ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırın. Vanilyayı ilave edin.
  • Yumurta akı karışımını çikolatalı karışıma ekleyerek yedirin. Bu karışımı tepsine yayın. 180 derecelik fırına verip 20-25 dakika pişirin.
  • Bir mutfak havlusuna kakao serpin. Keki ters çevirip hızlı bir hareketle havlunun üzerine yerleştirin ve kağıdı çıkarın. Uçlardaki fazlalıkları alın. Dar kenarlarından başlayarak keki havluyla birlikte rulo şeklinde sarın. Soğumaya bırakın.
  • İç malzeme için, krema ve romu bir kapta çırpın. Kestane püresini seyreltmek için biraz krema ekleyin, sonra geri kalan kremayı ve rendelenmiş çikolatayı ilave edin.
  • Bu karışımın yarısını süsleme için bir kenara ayırın. Keki açın ve üzerine kalan kestane kremasını 2,5 cm kalınlığında yayın ardından tekrar sararak rulo yapın.
  • Katlanan kısmı altta kalacak şekilde servis tabağına alın. Üzerine ayırdığınız kremayı yayın kestane şekerleriyle süsleyin.
  • Soğuk olarak servis edin.

Kestaneli Rulo Pasta Tarifi Püf Noktası

*Bu tarif için 39x27x2,5 cm fırın tepsisi kullanılmıştır

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Kedidili Pastası Tarifi
55 Dakika
8-10 Kişilik
22B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Dondurmalı Mozaik Pasta Tarifi
55 Dakika
8-10 Kişilik
10B Görüntüleme
Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
Ruby Mozaik Pasta Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Ceyda Karabulut
· 01.01.2025

Rom yerine ne kullanabiliriz?