- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Kırmızı Meyveli Panna Cotta Tarifi
Tarif
Kırmızı Meyveli Panna Cotta Tarifi
Pratik meyve soslu panna cotta tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 24B
- 214
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g pudra şekeri
10 g vanilya
3 adet jelatin yaprağı
Sosu için:
250 g yabani kırmızı meyve
150 g pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1250 g kırmızı meyve ve 150 g pudra şekerini çatal yardımıyla veya robotta ezip püre haline getirin ve buzdolabında bekletin.
- 2Ayrı bir yerde; krema, süt, pudra şekeri ve vanilyayı bir tencereye koyup ocağı yakın.
- 3Jelatin yapraklarını elinizle parçalayarak içine ilave edin.
- 4Kaynatmadan sadece ısıtarak karıştırın ve jelatinlerin erimesini bekleyip ocağın altını kapatın.
- 5Daha sonra birer kepçe olacak şekilde küçük kaselere yerleştirip buzdolabında en az 3 saat soğutun.
- 6Üzerine buzdolabında beklettiğiniz sosu dilediğiniz gibi dökerek servis yapın.
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?