Tarif

Kıymalı Çi Börek Tarifi

Yağ çekmeyen çi (çiğ) börek tarifi: orijinal çi börek tarifi nasıl yapılır? Kıymalı çi börek harcı nasıl hazırlanır, gerekli malzemeler nelerdir? Puf puf kabaran, çıtır çıtır çi börek hamuru nasıl yapılır? İşte karşınızda çi (çiğ) börek tarifinin tüm detayları...
55 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Kızartma
Paylaş
  • 18B
  • 74
  • Kaydet

Kıymalı Çi Börek Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
500 g Söke Profesyonel Böreklik ve Boyozluk Un
2 adet yumurta
8 g tuz
200 ml su
İç Harcı için:
500 g dana kıyma, az yağlı
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet büyük boy domates
1/4 demet maydanoz
8 g tuz
8 g karabiber
5 g pul biber
Kızartmak için:
ayçiçek yağı

Kıymalı Çi Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç Harcı için: Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan ve domatesi, kıyılmış maydanozu ilave edip güzelce karıştırın. Tuz, karabiber ve tercihen pul biber ekleyip güzelce harmanlayın.
  • Hamuru için: Unu geniş bir kaba alın, ortasına bir çukur açın. Yumurtayı içine kırın, tuz ve suyu ekleyin, yavaş yavaş una yedirerek katı bir hamur elde edin.
  • Ardından mutfak tezgahına alıp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar elinizle toparlayın. Nemli bir bezin altında 20 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru eşit bezelere ayırın. Her bir bezeyi küçük bir daire şeklinde yuvarlayın ve tekrar nemli bir bezin altında 20 dakika dinlendirin.
  • Her bezeyi merdane yardımı ile eşit büyüklükte ince olacak şekilde açın, ortasına hazırladığınız kıymalı harcı koyun ve yarım ay şeklinde kapatın.
  • Kenarlarına çatalla iz verin veya elinizle kıvırarak şekil verin.
  • Kızgın ayçiçek yağında rengi altın sarısı olana kadar kızartın. Kızarttıktan sonra havlu kağıdın üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Sıcak olarak servis edin.

Kıymalı Çi Börek Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
4.9
11 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Maksut Aşkar
Maksut Aşkar
Neolokal Restoran Şefi ve Ortağı
Kereviz Böreği Tarifi
90 Dakika
1 Kişilik
38B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kolay Ispanaklı Börek Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
35B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Ispanaklı Kömbe Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
38B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Reyhan Kaya
· 21.08.2023

Çi börek içinde domates ve maydanoz hiç duymadım.Hamuruna da yumurta koyulmaz diye biliyorum

Murat Demirtaş
· 24.09.2023

Elinize sağlık. Hamuruna sadece biraz sirke ekliyor bir süre dolapta dinlendiriyoruz. İç harcına tuz, karabiber, soğan ve su harici bir ekleme yapmıyoruz. Zeytinyağı ile doğru derecede pişirince yağ çekmiyor.

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 25.09.2023

Merhaba, evet bu şekilde de çok lezzetli oluyor. Ellerinize sağlık 😊👍👏👏