- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Börek Tarifleri
- Kıymalı Çi Börek Tarifi
Tarif
Kıymalı Çi Börek Tarifi
Yağ çekmeyen çi (çiğ) börek tarifi: orijinal çi börek tarifi nasıl yapılır? Kıymalı çi börek harcı nasıl hazırlanır, gerekli malzemeler nelerdir? Puf puf kabaran, çıtır çıtır çi börek hamuru nasıl yapılır? İşte karşınızda çi (çiğ) börek tarifinin tüm detayları...
55 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 16B
- 69
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
500 g Söke Profesyonel Böreklik ve Boyozluk Un
2 adet yumurta
8 g tuz
200 ml su
İç Harcı için:
500 g dana kıyma, az yağlı
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet büyük boy domates
1/4 demet maydanoz
8 g tuz
8 g karabiber
5 g pul biber
Kızartmak için:
ayçiçek yağı
Nasıl Yapılır?
- 1İç Harcı için: Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan ve domatesi, kıyılmış maydanozu ilave edip güzelce karıştırın. Tuz, karabiber ve tercihen pul biber ekleyip güzelce harmanlayın.
- 2Hamuru için: Unu geniş bir kaba alın, ortasına bir çukur açın. Yumurtayı içine kırın, tuz ve suyu ekleyin, yavaş yavaş una yedirerek katı bir hamur elde edin.
- 3Ardından mutfak tezgahına alıp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar elinizle toparlayın. Nemli bir bezin altında 20 dakika dinlendirin.
- 4Dinlenen hamuru eşit bezelere ayırın. Her bir bezeyi küçük bir daire şeklinde yuvarlayın ve tekrar nemli bir bezin altında 20 dakika dinlendirin.
- 5Her bezeyi merdane yardımı ile eşit büyüklükte ince olacak şekilde açın, ortasına hazırladığınız kıymalı harcı koyun ve yarım ay şeklinde kapatın.
- 6Kenarlarına çatalla iz verin veya elinizle kıvırarak şekil verin.
- 7Kızgın ayçiçek yağında rengi altın sarısı olana kadar kızartın. Kızarttıktan sonra havlu kağıdın üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
4.9
11 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar (3)
Elinize sağlık. Hamuruna sadece biraz sirke ekliyor bir süre dolapta dinlendiriyoruz. İç harcına tuz, karabiber, soğan ve su harici bir ekleme yapmıyoruz. Zeytinyağı ile doğru derecede pişirince yağ çekmiyor.
Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi