- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Kızarmış Çıtır Tavuk Kanatları Tarifi
Tarif
Kızarmış Çıtır Tavuk Kanatları Tarifi
Zincir tavuk restoranlarında bulabileceğiniz çıtır tavuk kanatları tarifi artık evinizde...
70 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 29B
- 410
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg tavuk kanadı
5 g kabartma tozu
1 adet yumurta beyazı
10 g tuz
10 g tatlı toz kırmızı biber
5 g acı toz kırmızı biber
5 g toz sarımsak
5 g soğan tozu
5 g toz beyaz biber
500 g un
2 l ayçiçek yağı
Nasıl Yapılır?
- 1Baharatları karıştırın yarısı ile tavuk kanatlarını baharatlayın.
- 2Kalan baharat ile unu karıştırın.
- 3Ayran, yumurta beyazı, ekşi krema ve kabartma tozunu bir mayonez tenceresinde karıştırın.
- 4Baharatlanmış tavukları bu karışıma ilave edin ve karıştırın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
- 5Tavukların yarısını sosun içinden süzdürmeden alın ve baharatlı unun içine alıp una gömün. 2 dakika bekletin.
- 6Yağı 165°C ısıtın. Tavukları unun içinden alın ve yağa ilave edin. Yaklaşık 8 dakika altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
- 7Aynı işlemi kalan tavuklar için de uygulayın.
- 8Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağı süzdürün ve ketçapla servis edin.
Püf Noktası
*Tarifte kullanılan baharat miktar ve çeşidini arzunuza göre değiştirebilirsiniz.
*Ürünlerin iç kısmının piştiğine emin olun. Ürünleri en az 7-8 dakika pişirmeniz gerekmektedir.
*Baharatların ve marinenin tavuğun içine işlemesini istiyorsanız tavukları bir iğne yardımıyla delebilirsiniz.
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
45 Dakika
1 Kişilik