- Tarifler
- Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
- Kızılcıklı Bar Tarifi
Tarif
Kızılcıklı Bar Tarifi
Hem tatlı hem lezzetli bir atıştırmalık, kızılcıklı bar tarifi.
50 Dakika
8-10 Kişilik
Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
Fırın

Paylaş
- 13B
- 15
- Kaydet
Kızılcıklı Bar Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g esmer şeker
400 g yulaf ezmesi
210 g un
6 g karbonat
400 g kurutulmuş kızılcık
15 g limon kabuğu rendesi
7 g vanilya
1 adet yumurta
Kızılcıklı Bar Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 180°C ısıtın.
- 2Büyük bir kasede tereyağı ve esmer şekeri karıştırın.
- 3Yulaf, un ve karbonatı da karıştırın.
- 4Karışımın yarısını yağlanmamış dikdörtgen şeklindeki tepsiye basarak yayın.
- 510-12 dakika altın rengi olana kadar pişirin.
- 6Kalan malzemenin tamamını büyük bir kapta karıştırın.
- 7Pişmiş tartın üzerine dökün.
- 8Dolgunun üstüne kalan yulaf karışımını dökün.
- 925-30 dakika üstü altın sarısı olana kadar pişirin.
- 10Tamamen soğutun ve dilimleyerek servis edin.
Kızılcıklı Bar Tarifi Püf Noktası
13x9x2 inç tepsi ile pişiriniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri

Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı

15 Dakika
2 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.