- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Kremalı Havuçlu Kek Tarifi
Paylaş
- 51B
- 365
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g toz şeker
100 g esmer şeker
4 adet yumurta
215 g sıvı yağ
210 g un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
10 g tarçın
4-5 adet havuç
Kreması için:
200 g pudra şekeri
200 g krem peynir
Süslemek için:
kırık ceviz
Nasıl Yapılır?
- 1İlk olarak toz şeker, esmer şeker ve 4 adet yumurtayı iyice çırpın. Sıvı yağ ekleyerek çırpmaya devam edin.
- 2Un, kabartma tozu, vanilya, tuz ve tarçını eleyerek karışıma ekleyin. Spatula yardımıyla karıştırın.
- 3Rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.
- 4Kelepçeli bir kek kalıbına yağlı kağıt sererek karışımı içerisine boşaltın.
- 5180°C alt-üst fansız fırında 1 saat pişirin.
- 6Kek bir gece dinlensin.
- 7Kreması için: oda sıcaklığında tereyağı ve pudra şekerini pürüzsüzleşene kadar çırpın.
- 8Ardından krem peynir ve labneyi ekleyin ve iyice çırpın.
- 9Dinlenen keki enlemesine ortadan iki eşit parçaya bölün.
- 10Arasına hazırladığınız kremayı sürün ve dışını kremayla kaplayın.
- 11Üzerine süsleme için kırık ceviz kullandım. Siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Rabia Esin
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencisi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?