- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Kremalı Kuşkonmaz Çorbası Tarifi
Tarif
Kremalı Kuşkonmaz Çorbası Tarifi
Atıksız Mutfak Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz sevilen lezzet Kuşkonmaz! Lezzetine bayılacağınız kremalı kuşkonmaz çorbası yapmanın püf noktaları nelerdir? Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz kuşkonmaz çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? İçinizi ısıtacak hem sağlıklı hem de leziz kremalı kuşkonmaz çorbası tarifi için videomuza göz atmayı unutmayın!
40 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 13B
- 37
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Çorba için:
5 dal haşlanmış kuşkonmazın sap kısımları
50 g un
1 litre sebze suyu
tuz&karabiber
Sosu için:
10 g kırmızı toz biber/pul biber
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağını bir tencerede eritin. Un ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
- 2Ardından sebze suyunu ilave edin ve karıştırın.
- 3Önceden haşlanmış olan kuşkonmazların sap kısımlarını küçük küçük doğrayıp tencereye ekleyin. Damak zevkinize göre tuz ve karabiberle lezzetlendirip kaynamaya bırakın.
- 4Kıvam almaya başlayan çorbaya kremayı ilave edin ve 5-10 dakika daha kaynatın.
- 5Bu esnada, servis sırasında kullanacağınız sosu hazırlayın. Bir tavada tereyağı ve pul biberi yaklaşık 1 dk kavurun.
- 6Hazır olan kremalı kuşkonmaz çorbasını güzel bir servis tabağına alın, üzerini süslemek için az miktarda tereyağlı kırmızı sos dökün ve tercihen krema gezdirerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?