- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Kurban Eti Kavurması Tarifi
Tarif
Kurban Eti Kavurması Tarifi
Kurban Bayramının olmazsa olmazı kavurmaya sofranızda yer açmaya hazır mısınız? Son günlerin en çok merak edilen tariflerin başında kavurma geliyor. Kavurma kurban etinin neresinden yapılır? Kavurma nasıl yapılır? Kurban eti kavurması nasıl pişirilir? Lokum kıvamında kavurma yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere, Kavurma
Paylaş
- 77B
- 78
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g kuyruk yağı
1 kg kuşbaşı kuzu eti
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber
tercihen kimyon
tercihen kekik
tercihen pul biber
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir tencereye ince doğranmış kuyruk yağını ekleyip kavurmaya başlayın.
- 2Yağ erimeye başladığında kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini tencereye ekleyin. Etler suyunu çekip salana kadar yüksek ateşte kavurmaya devam edin.
- 3Daha sonra kısık ateşe alın. Üzeri kızarıp kahverengi bir görünüm alıncaya ve tamamen suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın. Pişme esnasında ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
- 4Etler yumuşayıp piştikten sonra; tuz, karabiber, kimyon, kekik, pul biber gibi dilediğiniz baharatlarla etinizi lezzetlendirip güzelce karıştırın.
- 5Ocaktan aldığınız kavurmayı, kendi tenceresinde kapağı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
Kavurma Yapmanın Püf Noktaları:
*Kavurma Kurban Etinin Neresinden Yapılır? Kavurma, koyun ve kuzu etinin but ve kol kısmından, dana etinin ise sırt ve kol-kürek kısmından hazırlanır.
*Kuyruk yağı yerine sıvı yağ kullanabilirsiniz.
*Dilerseniz kavurmanızı soğanlı da yapabilirsiniz. Soğanları etleri kavurma esnasında ekleyebilirsiniz.
*Dilerseniz baharat çeşitlerini ve seviyesini tadarak artırabilirsiniz.
*Mümkünse kurban etini 2-3 gün kadar +4°C’de dinlendirin.
*Kurban Eti Yıkanır mı? Kurban etini hemen kullanacaksanız eğer bol suda güzelce yıkayıp süzdürmeyi ihmal etmeyin.
*Tuz etin sertleşmesine sebep olduğu için tüm baharatları et piştikten sonra eklemeye özen gösterin.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.