- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Kuzu Etli Meyhane Pilavı Tarifi
Tarif
Kuzu Etli Meyhane Pilavı Tarifi
Kuzu Etli Meyhane Pilavı: Lokanta Usulü Lezzet! Kuzu etli meyhane pilavı, et severler için ideal bir ana yemek seçeneğidir. Hem besleyici hem de lezzetli olan bu pilav, kuzu etinin zengin aromasıyla bulgurun mükemmel uyumunu sunar. Lokanta usulü bulgur pilavı olarak da bilinen bu özel tarif, özellikle meyhane ve lokanta menülerinde sıkça yer alır. Kuzu etli meyhane pilavı tarifi nasıl yapılır? İşte adım adım bulgur pilavı tarifi ve detayları...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 7B
- 31
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g sade yağ
1 adet büyük boy kuru soğan
3 adet yeşil sivri biber
25 g biber salçası
25 g domates salçası
3 adet olgun domates
400 g haşlanmış kuzu eti
300 g pilavlık bulgur
2 litre et suyu
yeteri kadar tuz
yeteri kadar taze çekilmiş karabiber
yeteri kadar kuru nane
Nasıl Yapılır?
- 1Pilavlık bulguru bir kaba alın, üzerini geçecek kadar et suyu ilave edip 1 gece bekletin.
- 2Kuşbaşı doğranmış kuzu etini, üzerini geçecek kadar su ekleyerek 15-20 dakika düdüklü tencerede haşlayın. Ardından suyunu süzüp kenara ayırın. Etleri bir kaba alın.
- 3Bir pilav tenceresine sade yağı alın, üzerine yemeklik doğranmış soğanları ilave edip pembeleşene kadar kavurun.
- 4Soğanlar iyice yumuşayınca, doğranmış sivri biberleri ilave edip kavurmaya devam edin.
- 5Biber salçası ve domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
- 6Doğranmış domatesleri, haşlanmış kuzu etini ve bulguru ekleyip güzelce karıştırın.
- 7Kenara ayırdığınız et suyunu ekleyin, tuzunu ayarlayın ve bir kez karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 8Yaklaşık 15 dakika sonra pilavın üstü göz göz olunca üzerine taze çekilmiş karabiber ve kuru nane serpin. 5 dakika daha pişirmeye devam edin.
- 9Ocaktan aldıktan sonra, pilavı 15-20 dakika demlendirin. Dilerseniz kapağının altına kağıt havlu yerleştirebilirsiniz.
- 10Demlenen pilavın kapağını açın, alt üst ederek güzelce karıştırın ve sıcak olarak servise sunun. Afiyet olsun!
Püf Noktası
•Pilavlık bulguru 1 gece önceden et suyunda bekletin.
•Tercihinize bağlı olarak kuru nane yerine kuru reyhan kullanabilirsiniz.
•Sarımsak eklemek isterseniz, kavrulmuş soğanlara ilave edebilirsiniz.
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.8
10 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?