- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Labneli İrmik Muhallebisi Tarifi
Tarif
Labneli İrmik Muhallebisi Tarifi
İçinde irmik, dışında ise çıtır kadayıfla sarılmış lezzetli bir muhallebi tarifi... Labneli irmik muhallebisi tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar...
40 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 16B
- 17
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g toz şeker
10 g vanilya
40 g tel kadayıf
140 g irmik
Nasıl Yapılır?
- 1Tencereye labne, süt, irmik, toz şeker ve vanilyayı koyun. Orta ateşte karıştırarak pişirin.
- 2Hazırlanan muhallebiyi uygun bir kalıba koyun.
- 3Buzdolabında 4 saat soğumaya bırakın.
- 4Tel kadayıfı tereyağında hafif renk alıncaya kadar kavurun.
- 5Biraz şeker ekleyip tel kadayıflar kızarana kadar kısa bir süre daha pişirin.
- 6Buzdolabındaki muhallebiyi çıkarıp pişirdiğiniz tel kadayıfları üstüne ve kenarlarına bulayarak servis edin.
Aç Gezenler
AG Creative
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.