Kısık Ateş
Tarif

Labneli Petibör Tatlısı Tarifi

Hafif tatlı sevenlerdenseniz bu tatlı tam size göre... Labneli petibör tatlısı tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Labneli Petibör Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 34
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g petibör bisküvisi
180 + 120 g toz şeker
500 ml su
800 ml Pınar Süt
Pınar
250 g un
10 g vanilya
200 g Pınar Labne
Pınar
üzeri için: Hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?

  • Petibörleri borcam kabına dizin.
  • İlk olarak 180 gr toz şekeri kısık ateşte karamelize olana kadar eritin. Suyu azar azar karamelize olan şekere ekleyin.
  • Karışım kaynayınca ocaktan alın ve bisküvilerin üzerine dökün.
  • Muhallebisi için: süt, un ve geri kalan toz şekeri (120 gr) ekleyin.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın.
  • Vanilya ve labneyi ilave edip 1-2 dakika daha pişirin.
  • Hazır olan muhallebiyi petibörlerin üstüne eşit şekilde dökün.
  • Bir süre buzdolabında dinlendirdikten sonra üstüne Hindistan cevizi serperek servise hazır edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Simay Başural
Simay Başural
Pınar - Demo Şefi
Şeftalili Sufle Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
5B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Cream Puff/Çıtır Profiterol Tarifi
31B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Crème Brûlée Donut Tarifi
90 Dakika
10-12 Kişilik
3B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.