- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Labneli Petibör Tatlısı Tarifi
Tarif
Labneli Petibör Tatlısı Tarifi
Hafif tatlı sevenlerdenseniz bu tatlı tam size göre... Labneli petibör tatlısı tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 16B
- 34
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g petibör bisküvisi
180 + 120 g toz şeker
500 ml su
250 g un
10 g vanilya
üzeri için: Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- 1Petibörleri borcam kabına dizin.
- 2İlk olarak 180 gr toz şekeri kısık ateşte karamelize olana kadar eritin. Suyu azar azar karamelize olan şekere ekleyin.
- 3Karışım kaynayınca ocaktan alın ve bisküvilerin üzerine dökün.
- 4Muhallebisi için: süt, un ve geri kalan toz şekeri (120 gr) ekleyin.
- 5Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın.
- 6Vanilya ve labneyi ilave edip 1-2 dakika daha pişirin.
- 7Hazır olan muhallebiyi petibörlerin üstüne eşit şekilde dökün.
- 8Bir süre buzdolabında dinlendirdikten sonra üstüne Hindistan cevizi serperek servise hazır edin.
Aç Gezenler
AG Creative
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.