- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Labneli Revani Tarifi
Tarif
Labneli Revani Tarifi
Türk mutfağının klasik tatlılarından Revani tarifine farklı bir dokunuş yaptık. Ramazan'da iftardan sonra vazgeçilmezler arasına girecektir. Labneli revani tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 14B
- 58
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet yumurta
200 g toz şeker
165 g sıvı yağ
200 g irmik
280 g un
10 g kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
üzeri için toz Hindistan cevizi
Şerbeti için:
1200 ml su
800 g toz şeker
1/2 adet limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbet için; bir tencerenin içine su ve toz şekeri ekleyip kaynatın daha sonra limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha ocakta tutun. Sonra soğumaya bırakın.
- 2Derin bir kasede yumurtaları, 200 g şekerle hacmi iki katına ulaşana kadar çırpın.
- 3Yoğurt, süt, sıvı yağ ve labneyi ekleyip çırpın. İrmiği, unu, kabartma tozunu ve limon kabuğu rendesini de ekleyin.
- 4Önceden ısıttığınız fırında 150°C'de 60-70 dakika pişirin. Bıçak batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Biraz ılınınca dilimleyin.
- 5Soğuk şerbeti dökün. Şerbet iyice çekince hindistan cevizi ile soğuk servis edin.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?