- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Pide/Lahmacun Tarifleri
- Labneli ve Pastırmalı Pide Tarifi
Tarif
Labneli ve Pastırmalı Pide Tarifi
Enfes bir pide yorumu, labneli ve pastırmalı pide tarifi...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 17B
- 29
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
560 g un
16 g yaş maya
35 g toz şeker
30 g tuz
aldığı kadarsu
Üzeri için:
4 dal taze biberiye
tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Unu hamur yoğurma kabına alın ve ortasını açın. Yaş maya, toz şeker, tuz ve suyu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edin ve yoğurun.
- 2Üzerini streç film ile örtün ve oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin.
- 3Dinlenmiş hamuru oval açın ve kenarlarını ince olacak biçimde içe doğru kıvırın.
- 4Kıyılmış biberiyeleri, labne ve krema ile bir kasede karıştırın. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- 5Harcı pidenin ortasına sürün. Pastırma dilimlerini uzunlamasına kesin ve pidenin üzerine yerleştirin.
- 6Önceden ısıtılmış 195 derece fırında ortalama 15-20 dakika pidenin altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
- 7Fırından çıktıktan hemen sonra üzerine tereyağı sürün ve kıyılmış biberiye serperek servis edin.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.