- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Lazanya Milano Tarifi
Tarif
Lazanya Milano Tarifi
Geleneksel İtalyan lezzeti: Lazanya Milano yapımı. Pratik kıymalı lazanya tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Makarna Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 23B
- 71
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 paket lazanya
2 adet kuru soğan
40 ml sıvı yağ
500 g kıyma
4 adet kırmızı kapya biber
10 g tuz
5 g karabiber
2 tutam kekik
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir tencereye su koyup kaynatın, kaynayan suya 2 tutam tuz ve bir miktar sıvı yağ ekleyip lazanya hamurlarını 8-10 dakika haşlayın.
- 2Haşlanan makarnaları sıcak sudan alıp soğuk suya koyun ve süzün.
- 3Bir tavada, doğranmış soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyma ve doğranmış biberleri ekleyin.
- 4Kavrulan kıymaya tuz, karabiber, kekik ve ekşi krema ilave edip bir taşım kaynatın. Ocaktan alın.
- 5Dikdörtgen bir borcama sığacak şekilde bir sıra haşlanmış makarna dizin ve her tarafına gelecek şekilde rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
- 6Makarnayı 3 kat yaptıktan sonra kıymalı karışımdan her tarafa eşit gelecek şekilde dağıtın. Bu işlemi makarna bitene kadar devam ettirin.
- 7Daha sonra kalan kıymalı harcı makarnaların üzerine yayın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 200°C fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Pişen lazanyayı dilimleyip sıcak olarak servis edin.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?