- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Levanten Köfte Tarifi
Tarif
Levanten Köfte Tarifi
"Levanten" kelimesi, doğu anlamına gelen "levant" sözcüğünden türemiştir ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde Doğu Akdeniz kıyılarında yaşayan Avrupalılar ile yerel halkın harmanlandığı kültürel bir kimliği ifade eder. Levanten mutfağı, Osmanlı, Arap, Yahudi ve Batı mutfaklarının izlerini bir araya getirir. Bu eşsiz mutfak geleneğinin bir parçası olan Levanten köfte, baharatların ve taze otların ustaca harmanlandığı, lezzet profili zengin bir yemektir. Bugün sizlerle, enfes bir patates püresi ve zengin bir Napoliten sos eşliğinde servis edilen bu özel tarifimizi paylaşmak istiyoruz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz Levanten köfte tarifinin tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz. 😊
65 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere, Tava
Paylaş
- 2B
- 12
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Patates Püresi için:
2 adet orta boy patates
5 g tuz
1-2 tutam kırmızı toz biber
1 tutam muskat rendesi
Köfte için:
1 adet kuru soğan
500 g kıyma
15 g un
2 g kekik
2 g kırmızı toz biber
7 g tuz
2 tutam karabiber
2 tutam toz anason
2 tutam toz tarçın
Napoliten Sos için:
1/2 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
30 ml zeytinyağı
30 g domates salçası
1 adet domates
100 ml et suyu
3 g toz şeker
2 g tuz
2 g kuru kekik
1 tutam karabiber
3-4 yaprak taze fesleğen
Nasıl Yapılır?
- 1Patates püresi için: Patatesleri soyun ve eşit büyüklükte küpler halinde doğrayın. Geniş bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin ve yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
- 2Su kaynadıktan sonra ateşi kısın ve patatesleri yumuşayana kadar (25-30 dakika) haşlayın. Haşlanmış patatesleri süzün ve bir kaba koyun.
- 3Üzerine tereyağı, krema, tuz, kırmızı toz biber ve muskat rendesi ekleyin. Patates eziciyle pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar ezin.
- 4Köfte için: Rendelenmiş soğanın suyunu sıkın ve geniş bir karıştırma kabına alın.
- 5Üzerine kıyma, un, kekik, kırmızı toz biber, tuz, karabiber, toz anason ve tarçını ekleyin.
- 6Harcı iyice yoğurarak baharatların homojen dağılmasını sağlayın. Harçtan yaklaşık 25 gramlık parçalar koparıp yuvarlayarak köfte topları yapın.
- 7Napoliten sos için: Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanlarla sarımsağı soteleyin. Salçayı ekleyip kavurun, ardından doğranmış domatesi ekleyin. Et suyunu da ilave ederek sosu pişmeye bırakın.
- 8Toz şeker, tuz, kekik ve karabiberle sosu tatlandırın. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
- 9Köfteleri pişirmek için: Bir tavada sıvı yağı ısıtın. Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda her iki tarafı altın rengi alana kadar kızartın ve ocaktan alın.
- 10Servis sırasında tabağın tabanına hazırladığınız patates püresini yayın. Üzerine kızarttığınız köfteleri dizin. En son bol miktarda napoliten sosu gezdirin ve taze fesleğen yapraklarıyla süsleyin. Levanten köfte servise hazır. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Serkan Çakır
Executive Chef
4.4
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.