Tarif

Levanten Köfte Tarifi

"Levanten" kelimesi, doğu anlamına gelen "levant" sözcüğünden türemiştir ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde Doğu Akdeniz kıyılarında yaşayan Avrupalılar ile yerel halkın harmanlandığı kültürel bir kimliği ifade eder. Levanten mutfağı, Osmanlı, Arap, Yahudi ve Batı mutfaklarının izlerini bir araya getirir. Bu eşsiz mutfak geleneğinin bir parçası olan Levanten köfte, baharatların ve taze otların ustaca harmanlandığı, lezzet profili zengin bir yemektir. Bugün sizlerle, enfes bir patates püresi ve zengin bir Napoliten sos eşliğinde servis edilen bu özel tarifimizi paylaşmak istiyoruz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz Levanten köfte tarifinin tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz. 😊
65 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere, Tava
Paylaş
  • 6B
  • 34
  • Kaydet

Levanten Köfte Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Patates Püresi için:
2 adet orta boy patates
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
30 ml Pınar Krema
Pınar
5 g tuz
1-2 tutam kırmızı toz biber
1 tutam muskat rendesi
Köfte için:
1 adet kuru soğan
500 g kıyma
15 g un
2 g kekik
2 g kırmızı toz biber
7 g tuz
2 tutam karabiber
2 tutam toz anason
2 tutam toz tarçın
Napoliten Sos için:
1/2 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
30 ml zeytinyağı
30 g domates salçası
1 adet domates
100 ml et suyu
3 g toz şeker
2 g tuz
2 g kuru kekik
1 tutam karabiber
3-4 yaprak taze fesleğen

Levanten Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates püresi için: Patatesleri soyun ve eşit büyüklükte küpler halinde doğrayın. Geniş bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin ve yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
  • Su kaynadıktan sonra ateşi kısın ve patatesleri yumuşayana kadar (25-30 dakika) haşlayın. Haşlanmış patatesleri süzün ve bir kaba koyun.
  • Üzerine tereyağı, krema, tuz, kırmızı toz biber ve muskat rendesi ekleyin. Patates eziciyle pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar ezin.
  • Köfte için: Rendelenmiş soğanın suyunu sıkın ve geniş bir karıştırma kabına alın.
  • Üzerine kıyma, un, kekik, kırmızı toz biber, tuz, karabiber, toz anason ve tarçını ekleyin.
  • Harcı iyice yoğurarak baharatların homojen dağılmasını sağlayın. Harçtan yaklaşık 25 gramlık parçalar koparıp yuvarlayarak köfte topları yapın.
  • Napoliten sos için: Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanlarla sarımsağı soteleyin. Salçayı ekleyip kavurun, ardından doğranmış domatesi ekleyin. Et suyunu da ilave ederek sosu pişmeye bırakın.
  • Toz şeker, tuz, kekik ve karabiberle sosu tatlandırın. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
  • Köfteleri pişirmek için: Bir tavada sıvı yağı ısıtın. Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda her iki tarafı altın rengi alana kadar kızartın ve ocaktan alın.
  • Servis sırasında tabağın tabanına hazırladığınız patates püresini yayın. Üzerine kızarttığınız köfteleri dizin. En son bol miktarda napoliten sosu gezdirin ve taze fesleğen yapraklarıyla süsleyin. Levanten köfte servise hazır. Afiyet olsun.

Levanten Köfte Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
4.7
11 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Şişte Patlıcan Kebabı Tarifi
96B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Sahanda Kuzu Külbastı Tarifi
33B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Dana Strogonof Tarifi
45 Dakika
1 Kişilik
27B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.