Tarif

Levrek Buğulama Tarifi

Balık buğulama tarifi, nasıl yapılır? Levrek buğulama yapmanın püf noktaları nelerdir? Nefis balık sosu nasıl yapılır?
45 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tencere, Buhar
Paylaş
  • 57B
  • 88
  • Kaydet

Levrek Buğulama Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg levrek ya da istenilen bir çeşit balık
1 adet kuru soğan
1 demet kıyılmış maydanoz
150-200 ml balık suyu veya su
1 adet limon suyu
30 ml zeytinyağı
tuz
karabiber

Levrek Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Saplı bir tencerenin tabanına halka doğranmış kuru soğanı yayın.
  • Balığın pullarını ve iç kısımlarını temizleyin, dilerseniz kuyruk ve kafa kısmını atın. Dış yüzeyine çok derin olmayacak çizikler attıktan sonra bol su ile yıkayıp soğanların üzerine yerleştirin.
  • Kıyılmış maydanozların bir kısmını balığın içine, bir kısmını üzerine serpin ve az miktarda limon suyu gezdirin.
  • Ardından balık suyunu tencereye ilave edin. Tuz ve karabiber serpip kapağını kapatın. Kısık-orta ateşte balıklar yumuşayıncaya kadar kontrollü pişirin.
  • Balık sosu için ayrı bir kapta; limon suyu ile zeytinyağını iyice çırpın, tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Tencerede pişen balığı spatula yardımıyla servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız balık sosunu gezdirip sıcak olarak servis edin.

Levrek Buğulama Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*Sağlıklı bir yemek pişirme yöntemi olan buğulama yemeklerdeki vitamin ve minerallerin suya geçip kaybolmamasını sağlar.
*Kapağı kapalı olarak pişen balıklar suyunu salıp yumuşayacağı için servis esnasında balık spatulası kullanmanızı tavsiye ederiz.
*Balığınızı limon kabuğu rendesi ve taze maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Kaan Yiğit
Kaan Yiğit
Executive Chef
Beurre Blanc Soslu Izgara Somon Tarifi
approved
39B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kurutulmuş Ahtapot Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
10B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Asma Yaprağında Balık Izgara Tarifi
17B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Hayal Gençoğlu
· 04.06.2021

❤️🌹🧿

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 05.06.2021

😊👍