- Tarifler
- İçecek Tarifleri
- Lohusa Şerbeti Tarifi
Tarif
Lohusa Şerbeti Tarifi
Bilinen en eski Türk adetlerinden biri olan lohusa şerbeti, yeni doğmuş bebek ziyaretlerine gelen misafirlere ikram edilir. Muhteşem rengi ve aromasıyla çok beğenilen bir tariftir.
60 Dakika
8-10 Kişilik
İçecek Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 88B
- 51
- Kaydet
Lohusa Şerbeti Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 l su
1/2 kg lohusa şekeri
400 g toz şeker
4 adet çubuk tarçın
10 adet karanfil
300 g dolmalık fıstık veya kavrulmuş badem
toz tarçın
Lohusa Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Büyük geniş bir tencereye su, lohusa şekeri, toz şeker, tarçın ve karanfilleri koyup kaynamaya bırakın.
- 2Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 30 dakika daha kaynatın.
- 3Ocağın altını kapatıp şerbeti bir tülbentten veya ince delikli süzgeçten başka bir tencereye süzün.
- 4Dolmalık fıstığı yağsız tavada devamlı karıştırarak rengi dönene kadar kavurun ve soğumaya bırakın.
- 5Uygun gördüğünüz bir bardakta üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık ve toz tarçın serperek servis edin.
Lohusa Şerbeti Tarifi Püf Noktası
*Lohusa şekerini genellikle aktarlardan temin edebilirsiniz.
*Dilerseniz soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer İçecek Tarifleri

Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı

10 Dakika
1 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.