Tarif

Mantar Soslu Bonfile Tarifi

En çok aratılan tariflerin başında gelen ızgara bonfile tarifiyle karşınızdayız! Şık sunumu ve mükemmel uyumuyla sofralarınıza zarafet katacak bu tarif, yumuşacık bonfile dilimlerini aromatik mantar sosuyla buluşturuyor ve enfes patates paveyle lezzet çıtasını zirveye taşıyor. Özel günlerden keyifli akşam yemeklerine kadar her ana uyum sağlayan bu şef dokunuşlu tarif, mutfağınıza profesyonel bir hava katacak. Peki, mantar soslu bonfile nasıl yapılır? Etin yumuşak ve sulu kalması için hangi teknikler uygulanmalı? Patates pave yaparken lezzeti garantileyen püf noktaları nelerdir? Ve bu tarifi tam bir şef tabağına dönüştürmek için nelere dikkat edilmelidir? İşte detaylar… 😊👩‍🍳🧑‍🍳
75 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın, Izgara, Tava
Paylaş
  • 1B
  • 17
  • Kaydet

Mantar Soslu Bonfile Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Marinasyon için:
2 adet kuru soğan
5 ml zeytinyağı
1-2 tutam tuz
1 tutam kırmızı toz biber
1 tutam kekik
1 tutam karabiber
2 adet bonfile
Patates Pave için:
130 g Pınar Tereyağı
Pınar
1-2 tutam tuz
1 tutam kırmızı toz biber
1 tutam karabiber
1-2 dal taze kekik
1 diş sarımsak
4-5 adet patates
Mantar Kreması için:
2 adet kuru soğan
40 ml sıvı yağ
400 g kestane mantarı
1 diş sarımsak
100 ml et suyu
300 ml Pınar Krema
Pınar
5 g tuz
1-2 tutam karabiber
1 tutam muskat rendesi
Et Sosu için:
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g un
300 ml et suyu
tuz ve karabiber
Garnitürü için:
7-8 adet arpacık soğan
4 adet kuşkonmaz
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
1'er tutam tuz ve karabiber
1 tutam kırmızı toz biber
500 ml kaynar su
2 adet bebek havuç

Mantar Soslu Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Et marinasyonu için: Soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Üzerine zeytinyağı, tuz, kırmızı toz biber, kekik ve karabiberi ekleyin. Bonfile dilimlerini bu karışımla harmanlayıp dinlenmeye bırakın.
  • Patates Pave için: Bir sos tavasında tereyağını eritin. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, taze kekik ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyip karıştırın. Aromatik tereyağını hazırladıktan sonra ocaktan alın.
  • Patateslerin kabuklarını soyun ve yıkayın. Bir mandolin ekipmanı yardımıyla ince ve eşit dilimler halinde patatesleri dilimleyin ve geniş bir kaba alın. Üzerine hazırladığınız aromatik tereyağı sosunu ilave edip karıştırın.
  • Dikdörtgen bir fırın kabına yağlı kağıtla kaplayın. Soslanmış patates dilimlerini kağıdın üzerine gelişi güzel yerleştirin. En üst katını da yağlı kağıt ile kapatın ve hafif bir ağırlık koyun. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, 1 saat pişirin. Patateslerin güzelce kızardığından emin olduktan sonra fırından alın.
  • Mantar Kreması için: Soğanları yemeklik doğrayın ve bir tavada sıvı yağda soteleyin. Doğranmış mantarı ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar sotelemeye devam edin. Ara ara et suyu ekleyerek pişirme işlemine devam edin. Krema, tuz, karabiber ve muskat rendesiyle lezzetlendirin. Sosun kıvamı yoğunlaştığında ocaktan alıp blendırdan geçirin.
  • Et Sosu için: Tereyağını bir tavada eritin. Unu ilave edin ve çırpma teliyle sürekli karıştırarak kahverengi roux elde edin. (Unun rengi koyulaşana kadar, yani kahverengi bir renk alana kadar karıştırmaya devam edin.) Ardından et suyunu ilave edin, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ve ocaktan alın.
  • Garnitürler için: Kaynar suya sırasıyla bebek havuçları, arpacık soğanları ve kuşkonmazları ekleyin. 1-2 dakika yumuşayana kadar sebzeleri haşlayın. Yumuşayan sebzeleri buzlu soğuk suya aktarın. (Bu işlem, sebzelerin pişme sürecini durdurur ve renklerinin canlı kalmasını sağlar.)
  • Bu esnada patates paveyi dikdörtgen olacak şekilde dilimleyin. Sıvı yağda her tarafını altın rengi ve çıtır olana kadar eşit şekilde kızartın ve ocaktan alın.
  • Bonfileyi pişirmek için, ızgarayı bir miktar yağlayın ve bonfileleri çevirerek iz verin. Daha sonra bir tepsiye alıp, önceden ısıtılmış 190°C fırında bonfilenin iç sıcaklığı 65°C olana dek pişirin. (orta pişmiş bir bonfile için)
  • Fırında bonfile pişerken haşladığınız garnitürleri bir tavada tereyağında soteleyin ve tatlandırmak için bir miktar tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyin. Sotelenmiş arpacık soğanların üzerine ayrıca hazırlamış olduğunuz kahverengi et suyunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Bu esnada fırında pişen bonfile etlerini ortadan ikiye keserek dilimleyin.
  • Servis: Geniş bir servis tabağının tabanına blenderdan geçirdiğiniz mantar kremasını yayın. Ortasına sotelediğiniz garnitürleri ve bonfile dilimlerini yerleştirin. Yanına kızartılmış patates paveyi ekleyin. Son olarak, tabağın üzerine hazırladığınız kahverengi et sosunu gezdirin ve bezelye filizleriyle süsleyin. Afiyet olsun!

Mantar Soslu Bonfile Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Lavaşa Sarılı Dana Bonfile Tarifi
13B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Bazlamalı İnegöl Köfte Tarifi
17B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Kuzu Ciğer Izgara Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
41B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.