Kısık Ateş
Tarif

Mantarlı Taze Börülce Yemeği Tarifi

Tam mevsiminde yapabileceğiniz kuru domatesli mantarlı taze börülce yemeği nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Mantarlı Taze Börülce Yemeği Tarifi
Paylaş
  • 27B
  • 147
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
100 ml zeytinyağı
200 g kültür mantarı
2 adet taze domates
1/2 kg taze börülce
100 g kuru domates, küp doğranmış
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber
10 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Soğanları küp küp doğrayın, sarımsakları ikiye üçe bölün.
  • Zeytinyağın yarısını derin bir tencereye dökün, soğan ve sarımsakları 2-3 dk. kavurun.
  • Mantarları jülyen doğrayıp tavaya ilave edin, yüksek ateşte 4-5 dk. kavurun.
  • Taze domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
  • Sırasıyla doğranmış domates, taze börülce ve kuru domatesleri tencereye ilave edin.
  • Tatlandırmak için tuz, karabiber ve toz şekeri de ekleyip karıştırın.
  • Tencerenin kapağı kapalı şekilde, kısık ateşte 25-30 dk. pişmeye bırakın.
  • Tahmini sürenin börülcelerin yumuşayana kadar olduğunu unutmayın. Börülcelerin daha diri kalması için pişirme süresini azaltabilirsiniz.
  • Piştikten sonra kalan zeytinyağını yemeğin üzerine gezdirip, 30 dk. dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Barbunya Pilaki Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
140B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Ekşi Kremalı Turp Otu Tarifi
17B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Armutlu Kereviz Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.