- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Mantarlı Taze Börülce Yemeği Tarifi
Tarif
Mantarlı Taze Börülce Yemeği Tarifi
Tam mevsiminde yapabileceğiniz kuru domatesli mantarlı taze börülce yemeği nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 27B
- 147
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
100 ml zeytinyağı
200 g kültür mantarı
2 adet taze domates
1/2 kg taze börülce
100 g kuru domates, küp doğranmış
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber
10 g toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Soğanları küp küp doğrayın, sarımsakları ikiye üçe bölün.
- 2Zeytinyağın yarısını derin bir tencereye dökün, soğan ve sarımsakları 2-3 dk. kavurun.
- 3Mantarları jülyen doğrayıp tavaya ilave edin, yüksek ateşte 4-5 dk. kavurun.
- 4Taze domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
- 5Sırasıyla doğranmış domates, taze börülce ve kuru domatesleri tencereye ilave edin.
- 6Tatlandırmak için tuz, karabiber ve toz şekeri de ekleyip karıştırın.
- 7Tencerenin kapağı kapalı şekilde, kısık ateşte 25-30 dk. pişmeye bırakın.
- 8Tahmini sürenin börülcelerin yumuşayana kadar olduğunu unutmayın. Börülcelerin daha diri kalması için pişirme süresini azaltabilirsiniz.
- 9Piştikten sonra kalan zeytinyağını yemeğin üzerine gezdirip, 30 dk. dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.