- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Mantarlı Taze Börülce Yemeği Tarifi
Tarif
Mantarlı Taze Börülce Yemeği Tarifi
Zengin protein içeriği ve lezzetli malzemeleriyle sofralarınıza renk katacak mantarlı taze börülce yemeği tarifi nasıl yapılır? Taze börülce yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere

Paylaş
- 29B
- 147
- Kaydet
Mantarlı Taze Börülce Yemeği Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
100 ml zeytinyağı
200 g kültür mantarı
2 adet taze domates
1/2 kg taze börülce
100 g kuru domates, küp doğranmış
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber
10 g toz şeker
Mantarlı Taze Börülce Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Soğanları küp küp doğrayın, sarımsakları ikiye üçe bölün.
- 2Zeytinyağın yarısını derin bir tencereye dökün, soğan ve sarımsakları 2-3 dk. kavurun.
- 3Mantarları jülyen doğrayıp tavaya ilave edin, yüksek ateşte 4-5 dk. kavurun.
- 4Taze domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
- 5Sırasıyla doğranmış domates, taze börülce ve kuru domatesleri tencereye ilave edin.
- 6Tatlandırmak için tuz, karabiber ve toz şekeri de ekleyip karıştırın.
- 7Tencerenin kapağı kapalı şekilde, kısık ateşte 25-30 dk. pişmeye bırakın.
- 8Tahmini sürenin börülcelerin yumuşayana kadar olduğunu unutmayın. Börülcelerin daha diri kalması için pişirme süresini azaltabilirsiniz.
- 9Piştikten sonra kalan zeytinyağını yemeğin üzerine gezdirip, 30 dk. dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.