- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Mayalı Poğaça Tarifi
Tarif
Mayalı Poğaça Tarifi
Klasik mayalı poğaça tarifi nasıl yapılır? Mayalı poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 44B
- 259
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
45 g toz şeker
10-15 g tuz
15 g kuru maya
85 ml zeytinyağı
1 adet yumurta beyazı
375 g un
İç Harcı için:
1/2 demet maydanoz
150-200 g tuzsuz lor peyniri
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir yoğurma kabında süt, yoğurt, toz şeker, tuz, kuru maya, zeytinyağı ve yumurta beyazını iyice karıştırıp 5 dk. dinlendirin.
- 2Daha sonra unu azar azar ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
- 3Hamuru kaptan alıp tezgah üzerinde 5 dk. daha yoğurduktan sonra tekrar kaba alın. Üzerini temiz bir bezle kapatarak yaklaşık 2 saat ılık bir yerde mayalandırın.
- 42 saatin sonunda hamuru tezgah üzerinde biraz daha yoğurup hamurun havasını aldırın.
- 5Daha sonra yumurta boyutunda eşit bezeler koparıp bir tezgahta yuvarlayarak şekil verin. Tekrar üzerini kapatıp 5 dk. dinlendirin.
- 6Bu esnada maydanozun yapraklarını ayıklayıp doğrayın ve tuzsuz lor peyniri ile bir kapta karıştırın.
- 7Hamuru baş parmak ile bilek arasındaki tombul kısım ile bastırıp ortasına maydanozlu karışımdan koyarak ikiye katlayın.
- 8Bütün bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Son olarak tepside de yarım saat bekletin.
- 91 yumurta sarısını fırça yardımı ile bütün poğaçaların üzerine sürüp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dk. pişirin. Afiyet olsun.
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
4.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?