- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Mayonez Tarifi
Mayonez Tarifi
- 41B
- 63
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Varsa bir mayonez tenceresinde yok ise geniş bir kasede yumurta sarısı ve dijon hardalı çırpmaya başlayın.
- 2Yumurta sarısı köpürmeye başladığında sıvı yağı çok yavaş bir şekilde (ip gibi) eklemeye başlayın ve çırpma işlemine ara vermeyin. Yağı ekledikçe sosun kıvamının koyulaştığını göreceksiniz.
- 3Kıvam alan sosa limon suyu, tuz ve beyaz biber ilave ederek çırpmaya devam edin.
- 4Sos kıvamı alan sarı renk mayonezin rengini biraz daha açmak isterseniz birkaç damla sade su ilave edebilirsiniz.
- 5Sıvı yağın tamamını eklemeyi bitirdiğinizde mayonez hazır olacaktır. Son kez tadını kontrol ederek biraz tuz ve limon suyu eklemesi yapabilirsiniz.
Püf Noktası
Mayonez Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
*İyi bir mayonez sos için, kullanacağınız yumurtanın taze olduğundan emin olun.
*Çırpma kasesinin kaymaması için altına küçük bir kaydırmaz koyarsanız çok işinize yarayacaktır. Yoksa bir mutfak bezini ıslatıp da kasenin altına koyarak kaymasını engelleyebilirsiniz.
*Çırparken havalandıra havalandıra çırpmaya dikkat edin. Böylece mayonez içine çok daha fazla hava alacak ve dokusu çok daha yumuşak olacak.
*Sıvı yağı ip gibi dökerken çırpma işlemine kesinlikle ara vermeyin aksi takdirde yumurta kesilebilir.
*Bu tarifte zeytinyağı ile ayçiçek yağı karıştırılarak kullanıldı. Dilerseniz sadece zeytinyağı veya sadece ayçiçek yağı kullanabilirsiniz. Sadece zeytinyağı ile yapılan mayonezin tadı biraz ağır olabilir.
*Tercihen ayçiçek yağı yerine fındık yağı da kullanabilirsiniz.
*Eğer mayonezin kıvamı kalın olmuş ve rengi sarı olmuş ise çok çok az miktarda su ile açabilirsiniz.
*Limon suyu yerine beyaz sirke kullanabilirsiniz.
Benzer Sos ve Krema Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.