- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Mengen Çorbası Tarifi
Tarif
Mengen Çorbası Tarifi
Hafifi acılı, iştah açıcı nefis çorba tarifi: Bolu Mengen çorbası tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 36B
- 39
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
25 g un
5 g kuru nane
5 g pul biber
15-20 g biber salçası
20 g domates salçası
380 ml et suyu
10 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Pilavlık bulguru yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın.
- 2Diğer tarafta çorbayı pişireceğiniz tencereye tereyağı alıp ince doğranmış soğanı 2-3 dk. kavurun.
- 3Ardından unu ilave edip kavrulmuş un kokusu gelinceye kadar kavurun.
- 4Naneyi, pul biberi, salçaları ilave edip karıştırdıktan sonra soğuk su ilavesiyle kıvamını açın.
- 5Daha sonra et suyunu, diğer tarafta haşlanmış bulguru ve ekşi kremayı içine ekleyip kaynatın.
- 6Son olarak tuzunu ilave edip ocaktan alın. Servis tabağına dökünce üzerine nane serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
30 Dakika
2-4 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.