- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Mevsim Sebzeli Sufle Tarifi
Tarif
Mevsim Sebzeli Sufle Tarifi
Tuzlu sufle tarifi: mevsiminden malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir tarif: bol sebzeli pratik sufle nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın, Tava
Paylaş
- 21B
- 189
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kabak
60 g un
yeteri kadar tuz&karabiber
3 adet yumurta
Nasıl Yapılır?
- 1İlk olarak bütün biberlerin çekirdeklerini temizleyin ve jülyen doğrayın. Kabağın iç kısmını çıkarıp dış kısmını jülyen doğrayın.
- 2Bir tavada tereyağını eritin. Üzerine unu ilave edin, kokusu çıkana kadar kavurun.
- 3Kokusu çıkan una yavaş yavaş sütü ekleyin. Hazırladığınız sosu yeteri kadar tuz ve karabiberle tatlandırın ve ocaktan alın.
- 4Doğranmış sebzeler ile sosu karıştırın.
- 5Yumurtaların sarılarını ayırın ve soslu sebzelerin içine koyun.
- 6Ayrılmış yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpın. Son olarak kar haline gelen yumurta beyazını da sebzelerin içine ekleyin ve yavaşça karıştırın.
- 7Yağlanmış sufle kaplarına harcı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında kabarıncaya kadar (ortalama 12-17 dakika) kontrollü pişirin.
- 8Fırından aldığınızda hızlıca söneceği için hemen servis etmeye özen gösterin. Afiyet olsun.
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?