Tarif

Nohutlu Pırasa Tarifi

Sebze severlerin favorisi olmaya aday nohutlu pırasa yemeği, hem hafif hem de doyurucu bir tarif! Nohutun besleyiciliği, pırasanın doğal lezzetiyle buluşurken, zeytinyağının eşsiz aroması yemeği bir üst seviyeye taşıyor. Havuçların renkli dokunuşu ve limonun tazelik katan ferahlığıyla zenginleşen bu tarif, kış aylarının vazgeçilmezlerinden biri olmaya hazır. Sağlık dolu bir lezzet deneyimi için mutfağınızda mutlaka yer açın! 😍
45 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Nohutlu Pırasa Tarifi
Paylaş
  • 1B
  • 7
  • Kaydet

Nohutlu Pırasa Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
130 g nohut
750 g pırasa
1 adet havuç
50 ml zeytinyağı
60 g biber salçası
1-2 tutam pul biber
1-2 tutam tuz
½ adet limon suyu

Nohutlu Pırasa Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Nohutu bir gece önceden suya koyun ve bekletin. Ertesi gün, tencerenin üzeri geçecek kadar su ekleyin orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan nohutu süzün ve bir kenara alın.
  • Pırasaları yıkayın orta kalınlıkta dilimleyin. Havucun kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  • Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte ısıtın. Pırasaları ekleyin ve 5 dakika kadar kavurun. Üzerine doğranmış havucu ekleyin 1-2 dakika kadar kavurun.
  • Salçayı ve haşlanmış nohutu da ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Pul biber ve tuz ile lezzetlendirin. Ardından sebzelerin üzeri geçecek kadar su ekleyin (220-240 ml) bir taşım kaynatın limon suyunu ekleyin.
  • Kısık ateşte, kapağı kapalı şekilde 25-30 dakika pişirin. Pişirme işleminin ardından yemeği bir süre dinlendirerek, lezzetlerin iyice harmanlanmasını sağlayabilirsiniz. Nohutlu pırasa servise hazır, afiyet olsun!

Nohutlu Pırasa Tarifi Püf Noktası

Kaynakça: https://www.kapurcukmarket.com/urun/kapurcuk-marmaris-kultur-ve-gastronomi/

  • Nohutlu pırasa yemeği Marmaris bölgesinde etli olarak da pişirilmektedir. Etli olarak pişirilmek istendiğinde bu tarife ek olarak 200-250 gram oğlak veya kuzu etini önceden haşlayıp ilk olarak etleri tencereye ekleyip kavurabilirsiniz. Tüm malzemeler eklendikten sonra da etin haşlandığı sudan 200 ml su ekleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
3.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
246B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Mandalinalı Pırasa Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
25B Görüntüleme
Ekşi Kremalı Sebze Sote Tarifi
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.