- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Paella (İspanyol Mutfağı) Tarifi
Tarif
Paella (İspanyol Mutfağı) Tarifi
Geleneksel İspanyol yemeği tüm lezzetiyle sizlerle, Paella tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tava
Paylaş
- 34B
- 43
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
40 ml zeytinyağı
200 g karides
50 ml fermente kırmızı üzüm sirkesi
1 g safran
180 g baldo pirinç
350 ml sebze suyu
10 g tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Kuru soğanları küçük küpler halinde yemeklik şekilde doğrayın. Sarımsakları ezin ve incecik kıyın.
- 2Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde kesin. Karidesleri ayıkladıktan sonra bol suda yıkayın, fazla sularını bir kağıt havlu yardımıyla alın.
- 3Sebze ya da tavuk suyunu kısık ateşte tutun. Zeytinyağının yarısını kalın ve geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kuru soğan ve sarımsakları zeytinyağında soteleyin.
- 4Baldo pirinçleri bol suda yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra tavaya alın. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de katıp aralarda karıştırarak pirinçleri kavurun.
- 5Fermente kırmızı üzüm sirkesi ve safranı katıp yüksek ateşte çektirin.
- 6Sıcak sebze suyunun yarısını ekleyip kısık ateşte, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle kapağı kapalı tencerede pişmeye bırakın.
- 7Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını kızdırdıktan sonra karidesleri kısa bir süre yüksek ateşte soteleyin.
- 8Pilav tenceresine aldığınız karidesleri ve kalan sebze suyunu ekleyin.
- 9Tüm malzemeyi kısık ateşte suyunu çekene kadar bir arada pişirin ve sıcak olarak servis edin.
Aç Gezenler
AG Creative
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?