- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Pancarlı Lahana Çorbası Tarifi
Tarif
Pancarlı Lahana Çorbası Tarifi
Tam bir kış çorbası olan Pancarlı Lahana çorbası tarifi nasıl yapılır? Sağlıklı nefis lahana çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşi kremalı, sebzeli çorba yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 24B
- 89
- Kaydet
Pancarlı Lahana Çorbası Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 ml sıvı yağ
3-4 adet kuru soğan
1/2 adet orta boy lahana
2 adet kereviz sapı
1.5 litre et suyu
1 adet haşlanmış pancar
1 adet kırmızı biber
2-3 adet domates
tuz
karabiber
Pancarlı Lahana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir tencerede sıvı yağı kızdırın. İnce ince doğranmış soğan, lahana ve kereviz saplarını ekleyip kavurmaya başlayın.
- 2Kavrulan sebzelere et suyunu ilave edin.
- 3Ardından iri iri doğranmış pancarları, kırmızı biberi ve domatesleri ekleyip karıştırın.
- 4Sebzeler yumuşamaya başladığında ekşi krema, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Baharat oranını damak zevkinize göre arttırabilirsiniz.
- 5Kısık ateşte ara ara karıştırarak 25 dk. pişirin.
- 6Pişen çorbanızı güzel bir kaseye alın, ekşi krema ve taze baharatlarla süsleyerek sıcak olarak servis edin.
Pancarlı Lahana Çorbası Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*Baharat oranını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.

Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?