Tarif

Papaz Yahnisi Tarifi

Nefis bir ana yemek olan Papaz Yahnisinin orijinal tarifi nasıl yapılır? Soğanlı papaz yahnisi tarifinin tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 77B
  • 183
  • Kaydet

Papaz Yahnisi Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
800 g kuşbaşı dana eti
400 g arpacık soğan
8 diş sarımsak
kimyon
karabiber
30-40 ml üzüm sirkesi
yeteri kadar tuz

Papaz Yahnisi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede tereyağını eritin, kuşbaşı etleri dış yüzeyleri kızarana kadar yüksek ateşte mühürleyin.
  • Ardından soyulmuş arpacık soğanları ve sarımsakları bütün olarak ekleyin.
  • Kimyon ve karabiberle tatlandırdıktan sonra güzelce karıştırın. Ardından üzüm sirkesini ilave edin.
  • Çok kısık ateşte, ortalama 45 ile 60 dakika arası etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen etleri tuz ile tatlandırdıktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Papaz Yahnisi Tarifi Püf Noktası

*Sirke yerine fermente edilmiş kırmızı üzüm suyu kullanabilirsiniz.
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz..

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Ciğer Tava Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme
Patlıcan Beğendili Izgara Köfte Tarifi
25B Görüntüleme
Patlıcan ve Biber Ezmeli Köfte Tarifi
19B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Hayal Gençoğlu
· 12.02.2021

Şeflerin 👑👑

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 13.02.2021

Teşekkürler 😊

Ismail Ratil
· 17.04.2022

Teşekkür ederiz chefim

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 18.04.2022

😊👍👍