- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Pavlova Tarifi
Tarif
Pavlova Tarifi
Dilediğiniz meyvelerle yapabileceğiniz Pavlova'yı özel günlerde misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Kolay meyveli pavlova tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 34B
- 140
- Kaydet
Pavlova Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta beyazı
1/2 adet limon suyu
5 ml vanilya şurubu
90 g toz şeker
50 g pudra şekeri
Süslemek için:
200 g taze çilek
200 g yaban mersini
200 g böğürtlen
3-4 yaprak taze nane
Pavlova Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Bir karıştırma kabında; yumurta beyazı, limon suyu, vanilya şurubu ve toz şekeri köpük kıvamına gelene dek çırpın.
- 2Karışımı kaşık veya sıkma torbası yardımı ile gelişi güzel şekilde, yağlı kağıt serili fırın tepsisine porsiyonlayın.
- 3Önceden ısıtılmış 130 derece fırında 1 saat pişirin. Süre bittikten sonra 30 dk daha kapattığınız fırında bekletin.
- 4Fırını beklerken krema ve pudra şekerini kıvam alana kadar çırpın ve karışımı buzdolabına yerleştirin.
- 5Fırından çıkardığınız pavlovanın soğumasını bekleyin ve buzdolabında soğuttuğunuz krema karışımı ile doldurup meyvelerle süsleyip servis edin.
- 6Dilerseniz üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.
Pavlova Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Pavlova Püf Noktaları:
- Pavlova Kaç Dakika Çırpılır?
Pavlova'nın yumurta beyazları, sertleşip krem gibi olana kadar yaklaşık 10 ila 15 dakika boyunca yüksek hızda çırpılmalıdır. Karışımın pürüzsüz ve parlak bir kıvama gelmesi önemlidir. - Pavlovanın İçi Nasıl Olmalıdır?
Pavlova'nın içi hafif ve hava dolu olmalıdır. Kabuğun dışı çıtırken, iç kısmı hafif nemli ve yumuşak olmalıdır. İdeal olarak, dış kabuk çatlayacak kadar çıtır olmalı ancak iç kısmı hafif nemli kalmalıdır. - Pavlova Hangi Ülkeye Ait?
Pavlova, popüler bir tatlı olan ve yumuşak iç kısmı ile çıtır dış kabuğuyla tanınan bir tatlıdır. Ancak, bu tatlıya ilişkin kesin kökenleri hakkında birçok tartışma vardır. Genellikle Yeni Zelanda ve Avustralya arasında bir rekabet konusu olmuştur. Ancak, genel olarak kabul gören görüş, bu tatlı ismini Rus balerini Anna Pavlova'dan aldığı yönündedir. - Pavlova Neden Yumuşak Olur?
Pavlova'nın yumuşak iç kısmı, uzun süre düşük sıcaklıkta pişirilmesinden kaynaklanır. Düşük sıcaklık, dış kabuğun çıtır olmasını sağlarken, iç kısmın yumuşak ve nemli kalmasını sağlar.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar (5)
Vanilya şurubu kolay ulaşılır bir şey mi olmazsa olur mu 🤔
Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi