- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Pazı Kavurması Tarifi
Tarif
Pazı Kavurması Tarifi
Pazı kavurması, taze pazı yapraklarının zeytinyağı ve baharatlarla harmanlandığı, lezzeti kadar sağlıklı içeriğiyle de öne çıkan bir tarif. Kalsiyum ve demir bakımından zengin pazı, bu pratik yemekle sofralarınıza hafif ve besleyici bir dokunuş katıyor. Hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilen pazı kavurması tarifi, sağlıklı yaşamı lezzetle buluşturmak isteyenler için vazgeçilmeziniz olacak!🌿✨
30 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tava
Paylaş
- 1B
- 3
- Kaydet
Pazı Kavurması Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 demet pazı
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
4 adet kuru kırmızı biber
70 ml zeytinyağı
3-4 tutam tuz
1-2 tutam karabiber
1-2 tutam pul biber
Pazı Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Pazıları yıkayın ve suyunun süzülmesi için bir süzgeçte bekletin. Suyu süzülen pazıları ince ince doğrayın.
- 2Soğanları küp küp olacak şekilde doğrayın, sarımsakları ezin. Kuru kırmızı biberleri ince ince doğrayın.
- 3Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve kısık ateşte soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Pazıları ekleyin kavurma işlemine devam edin. Üzerine sarımsakları ve kırmızı biberleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
- 4Tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek lezzetlendirin. Pazılar suyunu tamamen çekip yumuşayana kadar kavurma işlemine devam edin.
- 5Pazı kavurma servise hazır. Dilerseniz sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Pazı Kavurması Tarifi Püf Noktası
Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.