Tarif

Pazı Kavurması Tarifi

Pazı kavurması, taze pazı yapraklarının zeytinyağı ve baharatlarla harmanlandığı, lezzeti kadar sağlıklı içeriğiyle de öne çıkan bir tarif. Kalsiyum ve demir bakımından zengin pazı, bu pratik yemekle sofralarınıza hafif ve besleyici bir dokunuş katıyor. Hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilen pazı kavurması tarifi, sağlıklı yaşamı lezzetle buluşturmak isteyenler için vazgeçilmeziniz olacak!🌿✨
30 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tava
Pazı Kavurması Tarifi
Paylaş
  • 1B
  • 3
  • Kaydet

Pazı Kavurması Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 demet pazı
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
4 adet kuru kırmızı biber
70 ml zeytinyağı
3-4 tutam tuz
1-2 tutam karabiber
1-2 tutam pul biber

Pazı Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pazıları yıkayın ve suyunun süzülmesi için bir süzgeçte bekletin. Suyu süzülen pazıları ince ince doğrayın.
  • Soğanları küp küp olacak şekilde doğrayın, sarımsakları ezin. Kuru kırmızı biberleri ince ince doğrayın.
  • Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve kısık ateşte soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Pazıları ekleyin kavurma işlemine devam edin. Üzerine sarımsakları ve kırmızı biberleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  • Tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek lezzetlendirin. Pazılar suyunu tamamen çekip yumuşayana kadar kavurma işlemine devam edin.
  • Pazı kavurma servise hazır. Dilerseniz sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Pazı Kavurması Tarifi Püf Noktası

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kremalı Ispanak Kökü Tarifi
16B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Armutlu Kereviz Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi
33B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.