- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Petibörlü Pasta Tarifi
Tarif
Petibörlü Pasta Tarifi
Petibörlü pasta, hemen hemen her evde bulunan malzemelerle yapılabilen, oldukça ekonomik bir tatlıdır. Klasik bir anne tatlısı olan Petibör Bisküvili Pasta tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Pasta Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 27B
- 177
- Kaydet
Petibörlü Pasta Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
120 g un
100 g kakao
220 g toz şeker
5 g vanilya
200 g bitter veya sütlü çikolata
150 g kakaolu petibör bisküvi
150 g sade petibör bisküvi
Üzeri için:
Antep fıstığı
Petibörlü Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencerede süt, un, kakao, toz şeker, vanilya ve tereyağını karıştırın.
- 2Kısık ateşte güzelce muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- 3Ardından içerisine çikolatayı ekleyin ve homojen oluncaya kadar karıştırın, kenara alın.
- 4Petibör pastanızı yapacağınız kalıbın tababını yağlı kağıt ile kaplayın.
- 5Bir sıra muhallebi bir sıra bisküvi şeklinde katlarını oluşturun. Bu işlemi 3 kat olacak şekilde tekrarlayın.
- 6Ardından kalan muhallebiyi üzerine yayıp, en az 3 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
- 7Buzdolabında dinlenen pastanız hazır olunca dilimleyerek servise hazır hale getirin.
- 8Üzerine toz Antep fıstığı serperek, soğuk olarak tüketin.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?