- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Pink Cake Tarifi
Tarif
Pink Cake Tarifi
Çay ve kahve molalarınızın en leziz eşlikçilerinden biridir. Pink Cake nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 14B
- 125
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
150 g toz şeker
250 ml Pınar Süt
150 ml ayçiçek yağı
450 g un
20 g kabartma tozu
20 g vanilya
200 g donuk frambuaz
100 g beyaz veya bitter çikolata (doğranmış)
Nasıl Yapılır?
- 1Bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri ekleyin. Şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Yavaşça kabardığını göreceksiniz.
- 2Sırasıyla yağ, süt ve kremayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tamamen karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek tamamen yedirin.
- 3Hazır olan harcı, hafif yağlanmış bir kek kalıbına dökün ve üzerine frambuaz ve çikolata parçacıklarını yerleştirin.
- 4Bir çatal yardımı ile hafifçe üstten üstten karıştırın.
- 5Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 40 dakika pişirin.
- 6Pişen kekin ılınmasını bekledikten sonra kalıptan çıkartın ve servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
75 Dakika
6-8 Kişilik