Tarif

Piyaz Tarifi

Özellikle et yemeklerinin yanında kolayca hazırlanabilen salata tarifleri arasında yer alan piyaz nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma, Haşlama
Piyaz Tarifi
Paylaş
  • 335B
  • 133
  • Kaydet

Piyaz Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g fasulye (önceden ıslatılmış)
1 adet kırmızı soğan
1/4 demet maydanoz
5 g tuz
40 ml zeytinyağı
20 ml üzüm sirkesi

Piyaz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeleri akşamdan tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su içinde bekletin.
  • Ertesi gün şişen fasulyeleri süzün ve geniş bir tencereye alın. Yine üzerini geçecek kadar içme suyu ilave edin ve kısık ateşte haşlamaya başlayın. *Burada sadece fasulyelerin diriliği gidene kadar haşlamaya özen gösterin. Aksi takdirde fasulyeler lapalaşabilir.
  • Daha sonra haşlama suyunu süzün ve fasulyelerin soğumasını bekleyin.
  • Bu esnada kırmızı soğanı yarım ay şeklinde ince ince doğrayıp bir tutam tuz ile ovun.
  • Bir süzgece aldığınız tuzla ovulmuş soğanları duruladıktan sonra suyunu süzdürün.
  • Maydanozu güzelce yıkayın ve ince ince kıyın.
  • Derin bir kaseye aldığınız haşlanmış kuru fasulyeyi; kırmızı soğan, maydanoz, tuz, zeytinyağı ve sirkeyle harmanladıktan sonra bekletmeden servis edin.
  • Dilerseniz haşlanmış yumurta, siyah zeytin taneleri ve domates dilimleri ile servis edebilirsiniz.

Piyaz Tarifi Püf Noktası

*Kabuk atmaması için fasulyeleri kısık ateşte haşlayın.
*Salata yapımında sertleşeceği için kuru fasulyeleri diriliği gidene kadar haşlamaya özen gösterin.
*Lapa bir görünüme sahip olmaması için derin bir tencerede, bol suda haşlayın.
*Yöreden yöreye farklılık gösteren piyazı domatesli veya tahinli olarak da yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Salata Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Arpa Şehriyeli Yenidünya Salatası Tarifi
16B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Hollandez Soslu Brokoli Salatası Tarifi
22B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ekşi Kremalı Akdeniz Salatası Tarifi
20B Görüntüleme

Yorumlar (2)

BirgülÖztürk
· 11.06.2020

Telatur ekleyelim lütfen burası Antalya

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Tabii, en yakın zamanda sizler için sitemizde yer vermek isteriz... Antalya'ya sevgiler ✋😄