- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Portakallı Fırın Sütlaç Tarifi
Tarif
Portakallı Fırın Sütlaç Tarifi
Tam ölçülü sütlaç tarifi: Portakallı ve damla sakız aromalı fırın sütlaç tarifi nasıl yapılır? Portakallı fırın sütlaç yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 32B
- 319
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
45 g pirinç
200 g toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 diş damla sakızı
10 g vanilya
1 adet orta boy portakal
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir tencereye portakal hariç bütün malzemeleri alın, portakalın kabuğunu rendeleyin ve kalan kısmının suyunu sıkın ve karışıma yedirin.
- 2Kısık ateşte, sübye pirinçten çıkana kadar karıştırın ve hafif yoğunlaşınca ocaktan alın.
- 3Sütlacı ocaktan aldığınızda 5-6 dk. soğutun, içerisine 1 yumurta sarısı ekleyin ve karıştırın.
- 4Portakallı sütlaç karışımını, üzerinde 1 parmak boşluk bırakacak şekilde çömlek fırın kaplarına eşit olarak paylaştırın.
- 5Fırın tepsisini yarısına gelecek kadar suyla doldurun. Isıya dayanıklı çömlek fırın kaplarını aralıklı olarak tepsiye yerleştirin.
- 6Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında, sütlaçların üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dk. pişirin.
- 7Fırından çıkan sütlaçları oda sıcaklığında soğuttuktan sonra, buzdolabına kaldırın.
- 8Soğuk sütlaçları çifte kavrulmuş bol fındık ile servis edebilirsiniz
Püf Noktası
*Pirinci hafif yüzeysel yıkayın ve süte ilave edin. Pirinç̧ çiğ̆ olduğu için kaynadıkça sübyesini bırakıp tatlının yoğunlaşmasını sağlayacaktır.
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?