- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Roka Çorbası Tarifi
Tarif
Roka Çorbası Tarifi
Doğasında lezzet olan roka çorbası tarifi! Roka çorbası nasıl yapılır?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 17B
- 26
- Kaydet
Roka Çorbası Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet roka
180 ml sıcak su
tuz&karabiber
Terbiyesi için:
1 adet yumurta
Roka Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Rokaların sap taraflarını kesip yapraklarını yıkayın ve suyunu süzün. Roka yapraklarını kaynar ve az tuzlu suda bir dakika civarında bekletip çıkarın ve soğuk suyun içine alın. Ardından süzgeçten geçirin.
- 2Tereyağını bir tencerede eriterek rokayı kavurun. Karıştırarak üzerine sıcak suyu katın.
- 3Tuz, karabiberle lezzetlendirip orta ateşte pişirin.
- 4Tencereyi ateşten alıp el blender yardımı ile pürüzsüz kıvama getirin.
- 5Terbiyesini hazırlamak için yumurtayı bir tabağa kırın. Süt ve ekşi krema ile birlikte güzelce çırparak azar azar tencereye katın ve bir taraftan da karıştın.
- 6Ateşten almadan önce kremasını katıp karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.