- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Sakızlı Muhallebili Ekmek Kadayıfı Tarifi
Tarif
Sakızlı Muhallebili Ekmek Kadayıfı Tarifi
Ramazan iftar sofralarınızı taçlandıracak, bayram için de harika bir tatlı alternatifi arıyorsanız; sakızlı muhallebili ekmek kadayıfı tarifimiz tam size göre! 🤩 Şerbetli ekmek kadayıfının karamelize dokusu, sakızlı muhallebinin yumuşacık, aromatik lezzetiyle buluşuyor ve ortaya nefis bir tatlı çıkıyor. Peki, sakızlı muhallebili ekmek kadayıfı nasıl yapılır? Ekmek kadayıfı hazırlarken nelere dikkat edilmeli? Tatlıyı mükemmel kıvamda hazırlamak isteyenler için tüm püf noktaları ve detaylı tarifi sizlerle! 🧡
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
70 Dakika
10-12 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 2B
- 17
- Kaydet
Sakızlı Muhallebili Ekmek Kadayıfı Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Ekmek Kadayıfı için:
1 adet orta boy hazır ekmek kadayıfı (350 g)
500 ml sıcak su
2.5 kg toz şeker
3 litre su
Muhallebi için:
2 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebili Ekmek Kadayıfı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Ekmek kadayıfını geniş bir fırın tepsisine yerleştirin.
- 2500 ml kaynar suyu hazırlayın ve kadayıfın her yerine eşit şekilde dökün. Suyun hem iç kısmına hem de dış yüzeyine iyice nüfuz etmesini sağlayarak, kadayıfın yumuşaması için bir süre bekletin.
- 3Şerbeti için, geniş bir tencereye toz şekeri alın. Orta ateşte şeker karamelize olana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- 4Karamelize olan şekerin üzerine dikkatlice 3 litre suyu ilave edin ve karıştırarak şekerin tamamen çözülmesini sağlayın. Şerbet kaynadıktan sonra birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
- 5Hazırladığınız şerbeti, ekmek kadayıfının her yerine eşit bir şekilde dökün. Kadayıfın şerbeti iyice çekmesi için nazikçe ekmek kadayıfını ters düz edebilirsiniz.
- 6Tepsiyi ocak üzerine alın ve kontrollü bir şekilde kısık ateşte bir süre daha pişirin. Tepside biriken şerbeti kaşıkla kadayıfın üzerine gezdirerek iyice çekmesini sağlayın.
- 7Şerbetini iyice çeken ekmek kadayıfını ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- 8Sakızlı muhallebi için, bir tencereye sütü dökün ve üzerine sakızlı muhallebi karışımını ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- 9Soğuyan ekmek kadayıfının arasına sakızlı muhallebiyi dökün. Spatula yardımıyla düzgün bir şekilde yayarak düzleyin.
- 10Hazır olan ekmek kadayıfını buzdolabında bir gece dinlendirin. Ertesi gün dilimleyerek üzerini Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin. Afiyet olsun.
Sakızlı Muhallebili Ekmek Kadayıfı Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.