Tarif

Sakızlı Muhallebili Ekmek Kadayıfı Tarifi

Ramazan iftar sofralarınızı taçlandıracak, bayram için de harika bir tatlı alternatifi arıyorsanız; sakızlı muhallebili ekmek kadayıfı tarifimiz tam size göre! 🤩 Şerbetli ekmek kadayıfının karamelize dokusu, sakızlı muhallebinin yumuşacık, aromatik lezzetiyle buluşuyor ve ortaya nefis bir tatlı çıkıyor. Peki, sakızlı muhallebili ekmek kadayıfı nasıl yapılır? Ekmek kadayıfı hazırlarken nelere dikkat edilmeli? Tatlıyı mükemmel kıvamda hazırlamak isteyenler için tüm püf noktaları ve detaylı tarifi sizlerle! 🧡
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
70 Dakika
10-12 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 2B
  • 17
  • Kaydet

Sakızlı Muhallebili Ekmek Kadayıfı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Ekmek Kadayıfı için:
1 adet orta boy hazır ekmek kadayıfı (350 g)
500 ml sıcak su
2.5 kg toz şeker
3 litre su
Muhallebi için:
1.5 litre Pınar Süt
Pınar
2 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi

Sakızlı Muhallebili Ekmek Kadayıfı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ekmek kadayıfını geniş bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • 500 ml kaynar suyu hazırlayın ve kadayıfın her yerine eşit şekilde dökün. Suyun hem iç kısmına hem de dış yüzeyine iyice nüfuz etmesini sağlayarak, kadayıfın yumuşaması için bir süre bekletin.
  • Şerbeti için, geniş bir tencereye toz şekeri alın. Orta ateşte şeker karamelize olana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Karamelize olan şekerin üzerine dikkatlice 3 litre suyu ilave edin ve karıştırarak şekerin tamamen çözülmesini sağlayın. Şerbet kaynadıktan sonra birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
  • Hazırladığınız şerbeti, ekmek kadayıfının her yerine eşit bir şekilde dökün. Kadayıfın şerbeti iyice çekmesi için nazikçe ekmek kadayıfını ters düz edebilirsiniz.
  • Tepsiyi ocak üzerine alın ve kontrollü bir şekilde kısık ateşte bir süre daha pişirin. Tepside biriken şerbeti kaşıkla kadayıfın üzerine gezdirerek iyice çekmesini sağlayın.
  • Şerbetini iyice çeken ekmek kadayıfını ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Sakızlı muhallebi için, bir tencereye sütü dökün ve üzerine sakızlı muhallebi karışımını ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan ekmek kadayıfının arasına sakızlı muhallebiyi dökün. Spatula yardımıyla düzgün bir şekilde yayarak düzleyin.
  • Hazır olan ekmek kadayıfını buzdolabında bir gece dinlendirin. Ertesi gün dilimleyerek üzerini Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin. Afiyet olsun.

Sakızlı Muhallebili Ekmek Kadayıfı Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Fındıklı Şekerpare Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
27B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Fıstıklı Soğuk Baklava Tarifi
20B Görüntüleme
Ayva Tatlısı Tarifi
80 Dakika
6-8 Kişilik
545B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.