- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Şakşuka Tarifi
Tarif
Şakşuka Tarifi
Türk mutfağının en sevilen meze tariflerinden biri olan şakşuka, patlıcan, biber ve domatesin mükemmel uyumuyla yapılan nefis bir mezedir. Şakşuka nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? Kolay ve lezzetli bir alternatif olan şakşuka tarifinin tüm detaylarına gelin birlikte bakalım.
40 Dakika
8-10 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Kızartma

Paylaş
- 47B
- 140
- Kaydet
Şakşuka Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet bostan patlıcan
2 adet patates
2 adet domates
2 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
100 g süzme yoğurt
tuz
karabiber
Şakşuka Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanlar yıkanır, bıçak yardımıyla birkaç delik açılır ve fırında közlenir.
- 2Patatesler kaynar tuzlu suda yarım saat haşlanır, soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kabukları soyulur, tavla zarı biçiminde doğranır ve kızartılır.
- 3Domatesler rendelenir, sarımsak ile tereyağında pişirilir.
- 4Soğanlar jülyen doğranarak karamelize edilir.
- 5Fırında közlenen patlıcanların kabukları soyulur, çekirdekleri temizlenir ve süzme yoğurt ile blender'dan çekilir.
- 6Son olarak servis tabağının en altına yoğurtlu patlıcan karışımı gelecek şekilde sırasıyla yerleştirilir, tuz ve karabiberle lezzetlendirilir ve fotoğraftaki gibi sunulur.

Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.