Kısık Ateş
Tarif

Salep Tarifi

Evde kolay salep yapımı: Orijinal salep tarifi nasıl yapılır? Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan nefis salep yapmanın püf noktaları nelerdir?
15 Dakika
1 Kişilik
Sıcak İçecek Tarifleri
Tencere
Salep Tarifi
Paylaş
  • 26B
  • 60
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 ml Pınar Süt veya Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
5-10 g toz şeker
20 g saf toz salep
üzeri için toz tarçın

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle toz şeker ve toz salebi kuru bir kabın içinde karıştırın.
  • Bir tencereye aldığınız sütü kısık ateşte karıştırarak kaynatın.
  • Salep ve toz şeker karışımını, kaynayan süte azar azar ekleyin.
  • Topaklanmaması için tel bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Köpük oluşmaya başlayınca salebin kıvama geldiğini anlayabilirsiniz.
  • Hazır olan salebi bir fincana aldıktan sonra üzerine bolca tarçın serperek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Bu tarifi Pınar Latte Art Barista Süt ile yapabilirsiniz.
*Salebin türüne göre kıvam alma süresi değişebilir.
*Şeker miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilir, şekersiz de yapabilirsiniz.
*Pişirme sırasında salebinize tat vermek için vanilya ve çubuk tarçın ekleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer İçecek Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
V60 Demleme Tekniği
10 Dakika
1 Kişilik
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Protein Latte Tarifi
5 Dakika
1 Kişilik
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Moka Cappuccino Tarifi
10 Dakika
1 Kişilik
9B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.