Kısık Ateş
Tarif

Scones Tarifi

İngiliz mutfağından Scones tarifi ile karşınızdayız. Küçük ve yuvarlak görünümüyle ağız sulandırıcı bu çörekleri bir kez deneyen vazgeçemeyecek. Scones tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 20B
  • 72
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
225 g Pınar Tereyağı
Pınar
630 g un
5 g tuz
2 g karbonat
5 g kabartma tozu
25 g toz şeker
300 ml Pınar Krema
Pınar
2 adet yumurta
50 ml Pınar Süt
Pınar
200 g Pınar Labne
Pınar
400 g karadut reçeli

Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabına oda sıcaklığında tereyağı, elenmiş un, tuz, karbonat, kabartma tozu ve toz şekeri ilave edin. Tereyağını una yedirene kadar karıştırın.
  • Krema ve 1 adet yumurtayı karışıma ilave edin ve spatula yardımı ile hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Tezgaha az miktarda un serperek hamuru iyice yoğurun. Ardından merdane yardımı ile 2-2.5 cm kalınlığında açın.
  • Açmış olduğunuz hamurdan 5 cm çapında yuvarlaklar çıkarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Süt ve geri kalan 1 adet yumurtayı çırpın. Fırça yardımı ile hamurların üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 190°C fırında 15 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan çöreklerin ılımasını bekleyin ve ortadan ikiye kesin.
  • Aralarına labne ve karadut reçeli sürerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Reçel olarak dilediğiniz meyve reçelini tercih edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
Ispanaklı Peynirli Scones Tarifi
9B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bazlama Tarifi
100 Dakika
8-10 Kişilik
35B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Paskalya Çöreği Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.