- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Şeftalili Dondurma Nasıl Yapılır?
Tarif
Şeftalili Dondurma Nasıl Yapılır?
Şeftali severlere müjde! Katkısız, lezzetli ve serin bir tat arayanlara özel: şeftalili dondurma tarifi nasıl yapılır? Damla sakız aromalı dondurma tarifi...
30 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 23B
- 29
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet şeftali
50 g toz şeker
1 adet damla sakızı
60 g bal
Nasıl Yapılır?
- 1Bir adet damla sakızını ezerek toz kıvamında öğütün ve karıştırma kabına ekleyin.
- 2200 ml krema ve 70 ml sütü ölçerek karıştırma kabına alın.
- 3Karıştırma kabına 50 gr toz şeker ve 60 gr balı da ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
- 42 adet şeftaliyi soyup dilimledikten sonra blender ile püre haline getirin.
- 5Şeftali pürenizi de kaba ilave ederek karıştırın.
- 6Karışımınızı uygun bir kaba aktararak üzerini hava almayacak şekilde kapatın.
- 7Dondurmanızı 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
- 8Dondurmanız dolapta 6 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Dondurmanın kristalize olmasını engellemek için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkartarak karıştırın. Daha sonra üzerini örterek dolaba geri yerleştirin.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.