Tarif

Soğuk Cheesecake Tarifi

İçinizi ferahlatan pratik bir cheesecake tarifi ile karşındayız. Fırınlama gerektirmeyen bu cheesecake, pratikliğiyle zaman kazandırırken, kremalı dokusu ve gevrek tabanı ile her lokmada keyif verir. Soğuk cheesecake, misafirlerinizi ağırlarken veya tatlı isteğinizi gidermek için mükemmel bir seçimdir. Soğuk cheesecake tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
  • 26B
  • 122
  • Kaydet

Soğuk Cheesecake Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tabanı için:
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g bisküvi
Cheesecake Harcı için:
3 yaprak jelatin
4 adet yumurta sarısı
80 g toz şeker
125 g beyaz çikolata
200 g Pınar Sütkrem
Pınar
150 g Pınar Krem Şanti
Pınar

Soğuk Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için: Bir tavada 100 g tereyağını yakmadan eritin. Ufalanmış bisküvi parçalarının üzerine erimiş tereyağını ekleyerek rondodan geçirin.
  • Karışımı bir cheesecake kalıbının tabanına sıkıştırarak ve düzleştirerek yayın.
  • Cheesecake Harcı için: Yaprak jelatinleri çözülmesi için soğuk suda bekletin.
  • Bir kapta yumurta sarıları ve toz şekeri sıcak benmari üzerinde eriterek kabarana kadar çırpın.
  • Üzerine rendelenmiş beyaz çikolatayı ekleyip erimesini sağlayın. Daha sonra ocaktan alın.
  • Soğuk suda çözülen jelatinleri bir sos tavasında ısıtarak sıvı hale getirin.
  • Sıvı hale gelen jelatinleri yumurtalı karışıma ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Üzerine Pınar Sütkrem’i ilave edin ve karıştırın.
  • Ardından krem şantiyi yüksek hızda çırparak hazırlayın.
  • Yumurtalı karışımla birleştirin ve homojen kıvam alana kadar karışımın tamamını güzelce çırpın.
  • Cheesecake harcınız hazır. Bu karışımı hazırladığınız bisküvili tabanının üzerine yavaşça dökün ve üzerini düzleştirin.
  • Yoğunlaşması için -18°C'de 3-4 saat bekletin.
  • Kalıbı ince bir bıçak yardımı ile cheesecake’in kenarlarından ayırın ve kalıbı yavaşça çıkartın.
  • Üzerini portakal glaze veya dilediğiniz meyvelerle süsleyerek soğuk olarak servis edin.

Soğuk Cheesecake Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*Taban bisküvisini dilediğiniz çeşit kullanabilirsiniz.
*18-20 cm'lik cheesecake çemberi veya kalıbı kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Ahududu Soslu Cheesecake Tarifi
90 Dakika
8-10 Kişilik
28B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Pınar Beyaz’lı San Sebastian Cheesecake Tarifi
37B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Limonlu Cheesecake Tarifi, Nasıl Yapılır?
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.