- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Supangle Dolgulu Baklava Külahları Tarifi
Tarif
Supangle Dolgulu Baklava Külahları Tarifi
İncecik baklavalık yufkanın çıtır dokusu, yoğun çikolatalı supangle dolgusu ile buluşuyor! ✨😍 Geleneksel baklava lezzetini modern bir dokunuşla sunan supangle dolgulu baklava külahları tarifi, hem şık sunumuyla göz dolduruyor hem de çikolata severleri lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Peki, supangle dolgulu baklava külahları tarifi nasıl yapılır? Çıtır yufka ve kremsi supanglenin mükemmel uyumunu keşfetmek için bu tarifi mutlaka deneyin! 🍫
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın

Paylaş
- 2B
- 14
- Kaydet
Supangle Dolgulu Baklava Külahları Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Supangle için:
1 poşet Dr. Oetker Supangle
Baklavalık Yufka için:
12 adet baklavalık yufka
Servis için: Antep fıstığı
Supangle Dolgulu Baklava Külahları Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Supangle için, bir tencereye sütü ve supangle karışımını ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra dilerseniz bir parça tereyağı ekleyin ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocağı kapatın ve supangleyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bir sıkma torbasına aktarın.
- 2Baklava külahları için, tereyağını bir tencerede eritin ve bir kaba alın.
- 3Bir baklavalık yufkayı tezgaha serin, üzerine fırça yardımıyla tereyağını eşit şekilde sürün. Yufkayı 3-4 kat olacak şekilde üzerine katlayın. Sonrasında sağdan sola doğru yeniden katlayarak üçgen şekli verin.
- 4Üçgenin baş kısmını bıçakla keserek külah şekli oluşturun. (Videodaki gibi)
- 5Diğer baklava yufkaları için aynı işlemi tekrarlayın.
- 6Külahların şeklini koruması için iç kısmına buruşturulmuş yağlı kağıt yerleştirin.
- 7Hazırladığınız külahları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, altın rengini alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
- 8Pişen külahları fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- 9Sunum için, soğuyan külahların içine sıkma torbasındaki supangleyi doldurun. Ağız kısmını Antep fıstığına batırarak süsleyin. Daha sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Supangle Dolgulu Baklava Külahları Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.