Tarif

Supangle Dolgulu Baklava Külahları Tarifi

İncecik baklavalık yufkanın çıtır dokusu, yoğun çikolatalı supangle dolgusu ile buluşuyor! ✨😍 Geleneksel baklava lezzetini modern bir dokunuşla sunan supangle dolgulu baklava külahları tarifi, hem şık sunumuyla göz dolduruyor hem de çikolata severleri lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Peki, supangle dolgulu baklava külahları tarifi nasıl yapılır? Çıtır yufka ve kremsi supanglenin mükemmel uyumunu keşfetmek için bu tarifi mutlaka deneyin! 🍫
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Supangle Dolgulu Baklava Külahları Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 14
  • Kaydet

Supangle Dolgulu Baklava Külahları Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Supangle için:
500 ml Pınar Süt
Pınar
1 poşet Dr. Oetker Supangle
Baklavalık Yufka için:
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
12 adet baklavalık yufka
Servis için: Antep fıstığı

Supangle Dolgulu Baklava Külahları Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Supangle için, bir tencereye sütü ve supangle karışımını ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra dilerseniz bir parça tereyağı ekleyin ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocağı kapatın ve supangleyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bir sıkma torbasına aktarın.
  • Baklava külahları için, tereyağını bir tencerede eritin ve bir kaba alın.
  • Bir baklavalık yufkayı tezgaha serin, üzerine fırça yardımıyla tereyağını eşit şekilde sürün. Yufkayı 3-4 kat olacak şekilde üzerine katlayın. Sonrasında sağdan sola doğru yeniden katlayarak üçgen şekli verin.
  • Üçgenin baş kısmını bıçakla keserek külah şekli oluşturun. (Videodaki gibi)
  • Diğer baklava yufkaları için aynı işlemi tekrarlayın.
  • Külahların şeklini koruması için iç kısmına buruşturulmuş yağlı kağıt yerleştirin.
  • Hazırladığınız külahları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, altın rengini alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Pişen külahları fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Sunum için, soğuyan külahların içine sıkma torbasındaki supangleyi doldurun. Ağız kısmını Antep fıstığına batırarak süsleyin. Daha sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Supangle Dolgulu Baklava Külahları Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Vanilyalı Sufle Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
25B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Klasik Waffle Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
29B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Zeytinyağlı Ballı Lokma Tarifi
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.