Kısık Ateş
Tarif

Supangle Tarifi

Orijinal lezzet: Supangle tarifi nasıl yapılır? Evde kolay Supangle tarifi, tam kıvamında Supangle yapımı ve püf noktaları…
40 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Supangle Tarifi
Paylaş
  • 22B
  • 118
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml Pınar Süt
Pınar
75 g toz şeker
45 g un
25 g kakao
1 adet küçük boy yumurta sarısı
40 g bitter çikolata, kıyılmış
10 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 ml buz gibi soğuk su
kaselerin tabanına koymak için limonlu kek, kakaolu kek vs.

Nasıl Yapılır?

  • Sunum yapacağınız kaselerin tabanına kekleri paylaştırın. Açıkçası ben burada limonlu kek kullanmanızı şiddetle öneririm, çok yakışıyor 😊
  • Süt, toz şeker, elenmiş un, elenmiş kakao ve yumurta sarısını tencereye alıp çırpıcı ile karıştırıp ocağa alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra altını kapatıp, ocaktan alın.
  • Kıyılmış çikolata ve tereyağını ekleyerek eriyene kadar karıştırın.
  • Soğuk suyu ekleyerek çırpıcı ile karıştırın. Tamamen karışsın.
  • Supangleyi başka bir karıştırma kabına alın ve mikser ile tamamen soğuyana kadar çırpın, artık duman çıkmıyorsa tamamdır. (Üstünde kabuk oluşmaması için bu kısım önemli.)
  • Keklerin üzerine hazır olan muhallebiyi bölüştürüp, buzdolabında en az 2 saat soğuyana kadar bekletin.
  • Servis etmeden önce üzerine çırpılmış krema ekleyip, fıstık veya çikolata rendesi ile süsleyebilirsiniz.

Püf Noktası

*Bu tarif 4 kişiliktir.
*Servis kaselerinin tabanına koymak için: limonlu kek, kakaolu kek veya brownie kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Nar Soslu Panna Cotta Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Kremalı Fırın Sütlaç Tarifi
47B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Aslı Kartal
· 21.06.2022

Ooooo leziz olmuş harika

Uzman Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay bu yorumu beğendi