- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Sütlü Balık Tarifi
Tarif
Sütlü Balık Tarifi
Ege bölgesinin vazgeçilmez lezzeti, fırında sütlü balık tarifi.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 36B
- 32
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g un
800 g levrek fileto
100 g margarin
10 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Beşamel sos için; margarin eritilir, içine un ilave edilerek kavrulur. Üzerine sıcak süt ve bir miktar tuz ilave edilerek sürekli karıştırılıp lapa kıvamına gelene kadar pişirilir.
- 2Balık temizlendikten sonra 15 dakika kadar suda haşlanır
- 3Haşlama işlemi bittikten sonra soğuk suyun içinde bekletilerek, derisinden ve kılçıklarından arındırılır.
- 4Daha önceden hazırlanmış olan beşamel sosu, güveç bir kaba yayılır.
- 5Sosun üzerine balık filetoları ilave edilir, kalan sos ile balık filetolarının üzeri kapatılır.
- 6Rendelenmiş kaşar peyniri beşamel sosun üzerine serpilir.
- 710 dakika pişirilmek üzere fırına verilir ve servis edilir.
Püf Noktası
Balık fileto için diğer balık çeşitlerini de tercih edebilirsiniz.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.