Kısık Ateş
Tarif

Tava Böreği

Bol peynirli pratik tava böreği tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Tava Böreği
Paylaş
  • 21B
  • 65
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Sos için:
400 ml Pınar Süt
Pınar
120 ml sıvı yağ
100 g Pınar Beyaz Peynir (rendelenmiş)
Pınar
100 g Pınar Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
Pınar
1/2 demet kıyılmış maydanoz
5 g karbonat
5 g pul biber
5 g karabiber
Börek için:
3 adet taze yufka

Nasıl Yapılır?

  • Sos malzemelerini geniş bir kasede karıştırın. Yufkanın her katına sos harcını eşit miktarda dökün. Yufkaları üst üste koyup sıkıca rulo yaptıktan sonra serçe parmak kalınlığında dilimleyin.
  • Dilimleri birbirinden ayırıp artan sosla iyice harmanlayın.
  • Bir fırın kabını yağlayın ve soslu yufkaları boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altın rengi alana ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Püf Noktası

*Peynir olarak dilediğiniz gibi seçim yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çi Börek Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
35B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Taze Peynirli Milföy Börek Tarifi
778B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Su Böreği Tarifi
80 Dakika
8-10 Kişilik
382B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Nilgün Civan
· 20.08.2019

Peyniri yufkayi rulo yapmadan yufkanin her katina mi yayacagız

Oytun Dağlı
· 27.11.2020

Merhaba Nilgün, bütün malzemeler sos içinde karıştırılıp yufkanın her katına eşit olarak yayılır.