- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Börek Tarifleri
- Tava Böreği
Tarif
Tava Böreği
Bol peynirli pratik tava böreği tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın

Paylaş
- 22B
- 67
- Kaydet
Tava Böreği Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Sos için:
120 ml sıvı yağ
1/2 demet kıyılmış maydanoz
5 g karbonat
5 g pul biber
5 g karabiber
Börek için:
3 adet taze yufka
Tava Böreği Nasıl Yapılır?
- 1Sos malzemelerini geniş bir kasede karıştırın. Yufkanın her katına sos harcını eşit miktarda dökün. Yufkaları üst üste koyup sıkıca rulo yaptıktan sonra serçe parmak kalınlığında dilimleyin.
- 2Dilimleri birbirinden ayırıp artan sosla iyice harmanlayın.
- 3Bir fırın kabını yağlayın ve soslu yufkaları boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altın rengi alana ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Tava Böreği Püf Noktası
*Peynir olarak dilediğiniz gibi seçim yapabilirsiniz.

Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?