- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Tavuk Göğsü Tarifi
Tarif
Tavuk Göğsü Tarifi
Tavuk göğsü tarifi nasıl yapılır? Tavuk göğsü muhallebisi nasıl yapılır? Tavuk göğsü tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 42B
- 137
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 adet tavuk göğsü
25 g mısır nişastası
30 g pirinç unu
100 g toz şeker
2 g toz damla sakızı
Nasıl Yapılır?
- 1Tavuk göğsünü suda haşlayın ve haşlandıktan sonra tel tel tiftikleyin. Tavukları ne kadar ince tifterseniz o kadar iyi sonuç alacaksınız.
- 2Tiftiklenmiş tavuk etlerini bir kaba alın, üstünü geçecek kadar su doldurun ve ağzını streç filmle kapatıp buzdolabına kaldırın. En az 4-5 saat beklettikten sonra bol suyla yıkayın, suyunu sıkın ve bir kenara alın.
- 3Tereyağı hariç tüm malzemeyi geniş bir tencereye alın. Muhallebi kıvamı alıncaya kadar sürekli çırparak pişirin.
- 4Kaynamaya başladığında tiftiklenmiş tavuk etlerini muhallebinin içine ekleyin. Tekrar kaynayana dek pişirmeye devam edin.
- 5Yeterince kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve tereyağını ekleyin. 5 dk. boyunca havalandırarak çırpmaya devam edin.
- 6Hazır olan tavuk göğsü tatlısını ister kaselere porsiyonlayın, isterseniz de bir borcama dökün.
- 7Tamamen soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. 1 gece beklettikten sonra toz tarçınla süsleyip servis edin.
Püf Noktası
*Dibinin tutmaması için çırpıcıyla karıştırmayı hiç bırakmayın. Pişirme işlemi yaparken kısık ateş kullanmaya özen gösterin.
*Tavukları ne kadar ince tifterseniz o kadar iyi sonuç alacaksınız.
*Arzuya göre tatlı karışımına vanilya ekleyebilirsiniz.
*Dilim olarak servis edebileceğiniz tatlıyı şık bir şekilde servis kaselerinde de ikram edebilirsiniz.
Kısık Ateş
Moderatör
4.8
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?